Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ - ΠΥΣΠΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, ΑΠΥΣΠΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Εκπροσωπώντας τους συναδέλφους του Ν.Χαλκιδικής στα συνέδρια της ΔΟΕ, είχα την ευκαιρία να  μάθω πράγματα, να ακούσω ιδέες και προτάσεις, αλλά κυρίως να γνωρίσω συναδέλφους απ' όλη την Ελλάδα που εκφράζουν το νέο, το διαφορετικό, αυτό που θα μας πάει μπροστά, που θα μας οδηγήσει στην επανίδρυση του συνδικάτου. Μεταξύ αυτών, οι συνάδελφοι από τη Μαγνησία, οι δυναμικοί εκπρόσωποι της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ στο Νομό Μαγνησίας. Η κίνηση ''Αξιοπρέπεια-Αλληλεγγύη-Αντίσταση'' βρίσκεται σε κοινή στόχευση με την αντίστοιχη κίνηση του δικού μας νομού, Χαλκιδικής, της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ των Κομματικών Εξαρτήσεων και της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ του ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ. 
Σας καλώ να διαβάσετε τις θέσεις τους, θέσεις που αν μη τι άλλο, προωθούν όσα συζητάμε όσοι πορευόμαστε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ και με ΙΔΑΝΙΚΑ στον επαγγελματικό μας βίο. 


ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΩΡΑ!
 
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, στις 5 Νοεμβρίου πραγματοποιούνται οι εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια (ΚΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΠΕ) για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων μας στα όργανα διοίκησης.
Το <<κλίμα>> μέσα στο οποίο καλούμαστε να αποφασίσουμε για τους συναδέλφους που θα μας εκπροσωπήσουν στα όργανα αυτά, έχει ιδιαίτερη σημασία και το ζούμε καθημερινά όλοι μας, τόσο στο σχολείο, όσο και σε κάθε έκφανση της κοινωνικής μας ζωής.
Είναι λοιπόν προφανές, πως ο έλεγχος της λειτουργίας των υπηρεσιακών συμβουλίων, που ήταν πάντα το ζητούμενο για όλες τις κυβερνήσεις, αυτή τη φορά έχει μια ιδιαίτερη βαρύτητα για τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τους εκπροσώπους της στο χώρο των εκπαιδευτικών, οι οποίοι αντί να ελέγχουν και να καταγγέλλουν τη διοίκηση για τις αυθαιρεσίες της, <<κρύβονται>> πίσω της και τη χρησιμοποιούν για να στηρίξουν το πελατειακό σύστημα και τις φιλοδοξίες τους.
Σε μια κοινωνία που είναι έτοιμη να τιμωρήσει αυτή την κυβέρνηση για την πολιτική της, δεν νοείται συνδικάτο να <<επιβραβεύει>> τους εκπροσώπους της σε αυτό.
Με τα παραπάνω σαν βασικό άξονα θεώρησης των εκλογών αυτών, η κίνησή μας, που από το όνομά της και μόνο φαίνεται πως δεν μπορεί να αθροιστεί σε κανέναν κομματικό σάκο, καταθέτει με αίσθημα ευθύνης τις προτάσεις της για τη λειτουργία του ΠΥΣΠΕ και δεσμεύεται πως θα προσπαθήσει μέσω του αντιπροσώπου μας να κάνει πράξη τη διαφάνεια με τη δική σας ψήφο-εντολή.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ
1.     Οι αιρετοί να λογοδοτούν με συγκεκριμένο, συμφωνημένο με το σύλλογο τρόπο σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να καταργηθεί το <<απόρρητο>>, που είναι κατά τη γνώμη μας βασική αιτία της καθεστωτικής λειτουργίας, της αδιαφάνειας και των πελατειακών σχέσεων.
2.    Ασύμβατο ανάμεσα στη θέση του αιρετού και αυτή του διευθυντή σχολικής μονάδας. Και κριτής και κρινόμενος είναι πρόκληση, την οποία δυστυχώς κάποιοι τη χρησιμοποίησαν και θέλουν  την ψήφο σας για να το επαναλάβουν.
3.    Ασύμβατο επίσης ανάμεσα στη θέση του αιρετού και αυτή του μέλους του Δ.Σ. του συλλόγου.
4.    Μέχρι δύο πλήρεις θητείες  για τους αιρετούς στα υπηρεσιακά συμβούλια ,όπως και για τα μέλη του Δ.Σ.του συλλόγου. ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ.
5.    ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ είναι το απόλυτο αίτημα αυτών των εκλογών, γι’ αυτό προτείνουμε να μη γίνεται καμία τοποθέτηση σε σχολείο αν δεν έχουν γνωστοποιηθεί προηγουμένως δημόσια σε όλους τους συναδέλφους τα κενά. Η διαφάνεια είναι αυτή που θα <<σπάσει>> το καθεστώς της διαπλοκής και της διαφθοράς και θα άρει τις αδικίες.
6.    Συμμετοχή αντιπροσώπων του συλλόγου, όταν το ΠΥΣΠΕ συνεδριάζει για πολύ σοβαρά ζητήματα που αφορούν πολλούς συναδέλφους, έστω και ως παρατηρητές, ώστε να εφαρμοστεί ο έλεγχος των διαδικασιών των συμβουλίων από τη βάση.


Υποψήφιοι της κίνησης για τις εκλογές των αιρετών του ΠΥΣΠΕ Μαγνησίας
Αξιοπρέπεια, Αλληλεγγύη, Αντίσταση

Κίνηση Εκπαιδευτικών Α΄/θμιας Εκπ/σης Μαγνησίας
Αγγέλη Ζωή του Ιωάννη
Βαλής Γεώργιος του Αλεξάνδρου
Βοϊκλής Επαμεινώνδας (Νώντας) του Αποστόλου
Γαλάνη Κατερίνα του Κωνσταντίνου
Καρακούσης Φωκίων (Φωκάς) του Βασιλείου
Κουτίδης Αθανάσιος του Γεωργίου
Κουτσικού Γιασεμή του Αντωνίου
Κωστάκη Φωτεινή του Κωνσταντίνου
Μουντούρης Παναγιώτης του Αντωνίου
Πουλαράκης Ιωάννης του Μιχαήλ
Ρυμενίδης Παναγιώτης του Νικολάου

    Η κίνησή μας, συμμετέχει για πρώτη φορά (με τους συναδέλφους Καρακούση Φωκά και Πουλαράκη Γιάννη) σε μια μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε με πρωτοβουλία μας στην περιφέρεια Θεσσαλίας, για την ένωση δυνάμεων με άλλα ακηδεμόνευτα σχήματα και αφορμή τις εκλογές αιρετών για το ΑΠΥΣΠΕ. Ελπίζουμε σύντομα να επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα, με τη συμμετοχή όλων των <<υγιών>> δυνάμεων του κλάδου και να οδηγήσει στην <<επανεκκίνηση>> του συνδικαλισμού στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.


Το ψηφοδέλτιο στο οποίο συμμετέχει η κίνησή μας για το ΑΠΥΣΠΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Βούκατας Βάϊος του Δημητρίου
Ζαμπραΐλας Αλέξανδρος του Βασιλείου
Καλέμας Απόστολος του Θεοχάρη
Καρακούσης Φωκίων του Βασιλείου
Μπίτος Ιωάννης του Ευθυμίου
Νάνη Κωνσταντινιά του Γεωργίου
Μπουργάνης Γεώργιος του Παναγιώτη
Παπαναγιώτου Βασιλική του Δημητρίου
Πουλαράκης Ιωάννης του Μιχαήλ
Τσίτος Θωμάς του Στέργιου
                      Τσοπαροπούλου Αντωνία του Κωνσταντίνου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου