Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ''ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ''...

Τόση τρεμούρα, τόσο άγχος έχει το ΥΠΑΙΘ να προχωρήσει την αξιολόγηση, ώστε εντός Σαββατοκύριακου και ενώ Δευτέρα και Τρίτη έχουμε εορτασμούς στα σχολεία μας, στέλνει έγγραφο έναρξης της αξιολόγησης των Δ/ντών Σχολικών Μονάδων και των Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων. Με διαδικασίες εξπρές προχωρά το Υπουργείο, αλλά κυρίως με διαδικασίες αδιαφανείς και περίεργες, μιας και δεν ΕΠΑΛΗΘΕΥΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΙ η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ, η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ και η ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ. Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ.
Έως την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014 πρέπει να εισέλθουν οι Προϊστάμενοι και Δ/ντές και να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία τους, του αξιολογητή τους σε: α) Διοικητικό έργο και β) Παιδαγωγικής Ευθύνης. 
Σύμφωνα με το Π.Δ.152/2013, το Διοικητικό Έργο αναφέρεται: Άρθρο 4, Παρ.θ. ''Οι προϊστάμενοι ολιγοθεσίων Δ.Σ. και οι προϊστάμενοι Νηπιαγωγείων αξιολογούνται στα κριτήρια της κατηγορίας Ι του άρθρου 10 του παρόντος από τους διευθυντές εκπαίδευσης και στα κριτήρια των κατηγοριών ΙΙ, ΙΙΙ, ΙV και V του άρθρου 10 του παρόντος από τους οικείους σχολικούς συμβούλους με τους συντελεστές βαρύτητας που προβλέπονται για τους διευθυντές σχολικής μονάδας''.

Άρθρο 10, κατηγορία Ι, πατήστε ΕΔΩ
Άρθρο 10, κατηγορία ΙΙ, ΙΙΙ, ΙV και V, πατήστε ΕΔΩ.

Τί κάνουμε; Πραγματικά δεν ξέρω τι να σας απαντήσω. Λυπάμαι που έχω την ίδια αίσθηση με εσάς. Πως χάνουμε μια μια τις μάχες. 

Ουδατζής Νίκος
ΠΕ60 Νηπιαγωγός
2ο Νηπιαγωγείο Ν.Μαρμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου