Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΟΡΙΣΜΟΣ...ΕΞ ΑΓΧΙΣΤΕΙΑΣ!

Η ανάρτηση θα μπορούσε να έχει τίτλο ''Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, ούτε τη γνώμη άλλαξε, ούτε την κεφαλή του'' ή άλλα γνωμικά και παροιμίες για να αποδοθεί σωστά και με ακρίβεια η λογική των συναδέλφων μας στο Δ.Σ. Αλλά ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Στο Δ.Σ. Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος έφερε το θέμα ορισμού εκπροσώπων μας στις 5 Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας. Εκεί έγινε προσπάθεια να ορισθούν από το Δ.Σ., αλλά οι δύο εκπρόσωποι του Ενιαίου Ανεξάρτητου Ψηφοδελτίου υποστηρίξαμε σθεναρά να γίνει ανακοίνωση προς τους συναδέλφους προκειμένου να διευρυνθεί η ομάδα των συναδέλφων που δραστηριοποιούνται στα δρώμενα της εκπαίδευσης σε όλους τους θεσμούς. Με μισή καρδιά το δέχθηκαν, ελπίζοντας, όπως φάνηκε λίγες μέρες αργότερα να μην υπάρξουν πολλές εκδηλώσεις ενδιαφέροντος. 
ΟΜΩΣ διαψεύστηκαν καθώς στους μισούς Δήμους είχαμε δηλώσεις-προθέσεις συμμετοχής. Ειδικά στο Δήμο Προποντίδας είχαμε 8 συναδέλφους που έστειλαν e-mail στο σύλλογο δηλώνοντας πως επιθυμούν να εκπροσωπήσουν τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας στα όργανα λήψης αποφάσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Εκ μέρους του Ενιαίου Ανεξάρτητου Ψηφοδελτίου ο εκλεγμένος Ουδατζής Νίκος δήλωσε με το παρακάτω e-mail την πρόθεσή του να εκπροσωπήσει τον κλάδο στο Δήμο Σιθωνίας ''Αγαπητέ Πρόεδρε, συνάδελφοι του Δ.Σ., με την παρούσα δήλωση δηλώνω την πρόθεσή μου να εκπροσωπήσω τον κλάδο στη Δημοτική Επιτροπή Δήμου Σιθωνίας, εφόσον δεν κατατεθεί άλλη δήλωση ενδιαφέροντος. Εφόσον κατατεθεί έστω και μία, με ιδιαίτερη χαρά προτίθεμαι να αναπληρώνω τον τακτικό εκπρόσωπό μας''. 

Και φτάνουμε προχθές, Δευτέρα 13 Οκτωβρίου, στο Δ.Σ. να πρέπει να αποφασίσουμε για τους Δήμους που οι δηλώσεις ενδιαφέροντος είναι άνω των 2, προκειμένου να σταλούν άμεσα τα έγγραφα. Ιδιαίτερα λοιπόν στο Δήμο Προποντίδας είχαμε οκτώ υποψήφιους, μεταξύ αυτών και ένα μέλος του Δ.Σ. εκλεγμένο με το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚ-ΔΗΣΥ. Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος, με τη συναίνεση της συμπαράταξης ΠΑΣΚ-ΔΗΣΥ και ΕΣΑΚ, προωθούσαν την επιλογή καθορισμού με κριτήρια πολιτικά (;), κομματικά (;), φιλιών (;), εκπαιδευτικά (;)... μεταξύ των υποψηφίων για εκπροσώπηση. Η τοποθέτηση των 2 εκλεγμένων στο Δ.Σ. με το Ενιαίο Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο ήταν καθαρή και κυρίως συναδελφικά ηθική. Δηλώσαμε την ικανοποίησή μας για τη συμμετοχή, αλλά την αναρμοδιότητά μας να προβούμε σε διαδικασία επιλογής με οποιαδήποτε κριτήρια, πολλώ δε μάλλον με κριτήρια αν κάποιος/α είναι Δ/ντής ή Δ/ντρία μεγάλης σχολικής μονάδας κλπ., αντιπροτείνοντας ως μοναδική σοβαρή διέξοδο τη διεξαγωγή κλήρωσης. Δηλώσαμε πως για εμάς όλοι οι συνάδελφοι θα ανταπεξέλθουν στον ίδιο βαθμό στις απαιτήσεις της εκπροσώπησης και δηλώσαμε αναρμόδιοι να θέσουμε κριτήρια; Εξάλλου ποιά είναι αυτά τα κριτήρια; Ζητήσαμε επιπλέον από τον εκλεγμένο της ΠΑΣΚ να παραιτηθεί από την υποψηφιότητά του για τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Προποντίδας, προκειμένου να μην ανακυκλωνόμαστε οι ίδιοι και οι ίδιοι στα όργανα. Μας αντιπρότεινε με περισσό θάρρος μετά την επιμονή μας να τοποθετηθεί άλλο πρόσωπο αντ' αυτού, Ω ΕΚ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ...ΔΕΙΤΕ το έγγραφο ΕΔΩ! Μετά από αυτή την εξέλιξη, πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία για τη διαδικασία ορισμού όπου ψήφισαν ΥΠΕΡ του ορισμού 4 (ΔΑΚΕ 1, ΠΑΣΚ-ΔΗΣΥ 2 και ΕΣΑΚ 1) και υπέρ της κλήρωσης 2 (Ενιαίο Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο). Το 

ΠΡΟΤΑΣΗ: Προτιθέμεθα να ζητήσουμε από τον Πρόεδρο και τους λοιπούς συναδέλφους του Δ.Σ. να δημοσιευθούν τα πρακτικά του Συλλόγου για το θέμα άμεσα και όχι επιστολές με ανακοίνωση ονομάτων όπως αυτή που δημοσιεύθηκε. ΖΗΤΑΜΕ να δημοσιεύονται ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ οι διαδικασίες σε κάθε θέμα και να μην θεωρούν οι συνάδελφοι πως ΟΜΟΦΩΝΑ λαμβάνονται τέτοιου είδους αποφάσεις. Και αναρωτιόμαστε με την ευκαιρία. 

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ: ΓΙΑΤΙ αγαπητέ Πρόεδρε του Δ.Σ. δεν δημοσιεύσεις αναλυτικά στα ενημερωτικά τις αποφάσεις του Δ.Σ.; ΓΙΑΤΙ δεν ακολουθείς το μοντέλο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ που εφαρμόσαμε κατά την 3μηνη θητεία μας στο Προεδρείο;  ΓΙΑΤΙ επιλέγεις αυτή τη μορφή ενημέρωσης;

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Όσο και να δηλώνουν οι συνάδελφοι πρόθεση συμμετοχής, κάποιοι προκειμένου να ικανοποιήσουν τη ματαιοδοξία τους ή τους θλιβερούς στόχους τους εντός του Δ.Σ., θα επιλέγουν να εφαρμόζουν ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ακόμα και εντός του Δ.Σ. Αυτό έκαναν, μην γελιόμαστε.Αλλά τώρα ας βγάλουν μια κοινή επιστολή ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ-ΕΣΑΚ να μας εξηγήσουν και τη λογική τους.
 
Δήλωση εκλεγμένων στο Δ.Σ. με το ψηφοδέλτιο ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ 
Ουδατζής Νίκος
Φραγκόπουλος Μιχάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου