Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ...ΙΔΙΟΙ (;;;)

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΓΕΘΟΣ
Πλησιάζοντας στις εκλογικές διαδικασίες ανάδειξης των νέων αιρετών μας στα υπηρεσιακά συμβούλια και φυσικά του νέου Δ.Σ. (με διετή θητεία και 9μελές στο νέο διευρυμένο σύλλογο), είναι σημαντικό να διεξάγουμε έναν εκτενή διάλογο για όλα τα θέματα. Είναι ίσως από τις λίγες ευκαιρίες που έχουμε να συζητάμε, όταν βέβαια οι ανακοινώσεις των παρατάξεων διαχέονται στους συναδέλφους και δεν απαξιώνονται εξαρχής από τους διαχειριστές της αλληλογραφίας λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων, για το ποιοί είμαστε, για το ποιούς εκλέγουμε, για το που πάει το συνδικάτο. Με ένταση, με ανακοινώσεις, με ''φιλικές'' συμβουλές, με απειλές, με αναδρομή σε αγώνες, με υποσχέσεις, με υπενθυμίσεις υποχρεώσεων...με κάθε τρόπο. Αλλά όποιος κι αν είναι ο τρόπος του καθενός, είναι σημαντικό να παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα, έστω και έτσι, για το χρονικό διάστημα προ των εκλογών. Θα αλλάξει έτσι κάτι; Προφανώς όχι, όσο μένουμε μακριά από το συνδικάτο, όσο διατηρούμε μια σχέση ''δούναι και λαβείν'' με το συνδικάτο, τότε ΕΜΕΙΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ. Αλλά τουλάχιστον ας μάθουμε ή ας συνειδητοποιήσουμε το γιατί μένουμε μακριά από το συνδικάτο ή γιατί επιλέγουμε τους Χ έναντι των Ψ έχει μια βάση, μια επιχειρηματολογία. 

Ο τίτλος της ανάρτησης είναι δανεισμένος από το φυλλάδιο της ΔΑΚΕ του 2012 για τις αντίστοιχες εκλογές αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια. Ποιά είναι τα σημαντικά της στοιχεία; Ο διατυπωμένος πολιτικός λόγος, η αποκωδικοποίηση των κομματικών δεσμών μεταξύ των συνδικαλιστικών παρατάξεων και η αποτύπωση των ευθυνών για την κρίση. Η ίδια η ΔΑΚΕ οριοθετεί τις σχέσεις των παρατάξεων με κομματικούς φορείς, αλλά η ίδια δεν αποποιείται δικές της σχέσεις με τον κομματικό της φορέα. Προσέξτε πως απέναντι σ' αυτό το φυλλάδιο της ΔΑΚΕ καμία παράταξη δεν έβγαλε ανακοίνωση καταγγελίας ή ανάπτυξης μια αντεπιχειρηματολογίας. Κάθε παράταξη έβγαλε δικό της φυλλάδιο υποστηρίζοντας καθεμιά αντίστοιχες αποτυπώσεις στενών διασυνδέσεων των λοιπών συνδικαλιστικών παρατάξεων με κομματικούς φορείς. ΔΗΛΑΔΗ, διάλογος κουφών...
Και λέω εγώ, γιατί ενοχλούνται κάποιοι από τις ανακοινώσεις του Ενιαίου Ανεξάρτητου Ψηφοδελτίου μόνο; Γιατί δεν βγήκαν το 2012 να απαντήσουν στη ΔΑΚΕ; Γιατί δεν βγήκαν το 2012 να κατακεραυνώσουν τη ΔΑΚΕ για την απαξιωτική κριτική της; Η απάντηση απλή: έτσι μαντρώνονται τα πρόβατα στα κοπάδια. Καθένας μιλάει στο ακροατήριό του και προσπαθεί να συσπειρώσει οπαδούς και ψήφους. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟ

Τί έλεγε η ΔΑΚΕ για την ΠΑΣΚ. 
''Η ΠΑΣΚ υποτονική και ξεπερασμένη από τις εξελίξεις επιδιώκει να οδηγήσει το Συνδικαλιστικό Κίνημα στην αδράνεια. Τα στελέχη της χειροκροτούσαν στα συνέδριά τους την ''Υπουργό της φωτοτυπίας'' κ.Διαμαντοπούλου κι έπαιζαν το ρόλο του κυβερνητικού εκπροσώπου. 
Σήμερα αλλάζει όνομα πιστεύοντας ότι θα "ξορκίσει'' κομματικές εξαρτήσεις, πολιτικές σκοπιμότητες και αγκυλώσεις δεκαετιών. 
Δεν πείθει κανέναν. Είναι ταυτισμένη με το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που μας έφερε την Τρόικα και τα μνημόνια. Όπως λέει ο θυμόσοφος λαός ''ο λύκος κι αν εγέρασε κι άλλαξε το μαλλί του ούτε τη γνώση άλλαξε ούτε την κεφαλή του''!!!

Τί υποστήριζε η ΔΑΚΕ για την ΕΣΑΚ - ΔΕΕ. 
''Η ΕΣΑΚ - ΔΕΕ (δεμένη στο ΠΑΜΕ) ζει με τις παρωχημένες και δογματικές αντιλήψεις του υπαρκτού σοσιαλισμού. Είναι οι εκπρόσωποι του διαρκώς συρρικνωμένου ΚΚΕ στον κλάδο και έχουν ως όραμά τους της Ελλάδας της δραχμής''. 

Δείτε το αρχείο με τις βαρυσήμαντες αναλύσεις της ΔΑΚΕ και βγάλτε συμπεράσματα....  

Μετά ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΣ:
1) Πώς συνεργάστηκε βρε συνάδελφοι η ΔΑΚΕ με την ΠΑΣΚ για την ανάδειξη Δ.Σ. στη ΔΟΕ; 
2) Πώς συνεργάστηκαν ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΜΟΙΒΑΙΑΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ για 2 χρόνια ΠΑΝΤΟΥ; 
3) Τελικά μήπως ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ;

Ουδατζής Νίκος - ΠΕ60 Νηπιαγωγός
Εκλεγμένο Μέλος Δ.Σ. με το ψηφοδέλτιο ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ 

Υποψήφιος Αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Κ.Μακεδονίας & ΚΥΣΠΕ με το ψηφοδέλτιο
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου