Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Vs ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Για την ιστορία να υπενθυμίσω πως ο Σύλλογός μας, από τις 26 Νοεμβρίου 2013 έχει καταθέσει καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων κατά της ψηφιακής εφαρμογής MySchool. Ενημερωθήκαμε από την Αρχή (με κοινοποίηση του εγγράφου) για την γραπτή πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας να απαντήσει σε μια σειρά ζητημάτων. Το έγγραφο εστάλη μέσα Δεκεμβρίου στο Υπουργείο και περιήλθε στην αλληλογραφία του Συλλόγου στις 9 Ιανουαρίου 2014. Το θέμα προστασίας των προσωπικών δεδομένων των ανήλικων μαθητών μας, δίχως τη σύμφωνη γνώμη των γονέων/κηδεμόνων είναι κρίσιμο και μείζον. Υπενθυμίζω πως ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κεντρικής και Νότιας Χαλκιδικής έκανε πρώτος καταγγελία. Ακολούθησαν προφανώς αντίστοιχες ενέργειες, όπως πληροφορούμαστε από ανακοινώσεις άλλων συλλόγων εκπαιδευτικών και γονέων, για το ίδιο θέμα. 

Στις 25 Φεβρουαρίου 2014, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στην Γαλάτιστα, μας εμφάνισε αντίγραφο εγγράφου της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, προς το Υπουργείο Παιδείας, με το οποίο τους καλούσε για δεύτερη φορά σε έγγραφη απάντηση επί των θεμάτων της καταγγελίας μας. ΚΑΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ. Το Υπουργείο Παιδείας, από τις 26 Νοεμβρίου 2013, δεν απάντησε, προφανώς πρόκειται για μια ενέργεια απαξίωσης της Αρχής και της σχετικής καταγγελίας του Συλλόγου μας, 2 μήνες μετά. Στο έγγραφο της η Αρχή ενημερώνει, ωστόσο, το Υπουργείο Παιδείας πως θα προβεί σε γνωμοδότηση ανεξαρτήτως της στάσης του Υπουργείου. 

Διαπίστωση 1: Φαίνεται πως ευτυχώς υπάρχουν Ανεξάρτητες Αρχές που λειτουργούν και προάγουν τη νομιμότητα. 
Διαπίστωση 2: Φαίνεται πως το Υπουργείο Παιδείας δεν αντιλαμβάνεται τη σπουδαιότητα του θέματος. Είναι πρωτοφανής η τακτική κωλυσιεργίας και απαξίωσης κάθε θεσμού. 
Διαπίστωση 3: Μετά από δύο εβδομάδες που παρέλαβε το Δ.Σ., δια του Αντιπροέδρου, το έγγραφο της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, δεν κρίθηκε σκόπιμο να ενημερωθούν τα μέλη του Συλλόγου μας και κυρίως η Ομοσπονδία μας; Το έγγραφο το είδα και το διάβασα, αλλά παραδόθηκε στον Πρόεδρο για πρωτόκολλο. Είναι δυνατόν να μην έχει αναδειχθεί το θέμα και ο τακτικισμός του Υπουργείου; Εφιστώ την προσοχή του Προέδρου επί του θέματος και τον καλώ να κοινοποιήσει ΑΜΕΣΑ το έγγραφο στο site του Συλλόγου και φυσικά στην ΔΟΕ. 

Ουδατζής Νίκος
ΠΕ60 Νηπιαγωγός
2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ν.Μαρμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου