Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΣΥΝΕΣΗ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Είναι αλήθεια πως έλεγα, λέγατε, λέγαμε, για το ενδεχόμενο του ''εντέλλεσθε'' από το Υπουργείο Παιδείας και τις εξελίξεις που αυτό θα επέφερε. Αναλύοντας την κυβερνητική πολιτική της συγκυβέρνησης ήταν θέμα χρόνου. Δεν έχει υπάρξει από το 1974 αντίστοιχη κυβερνητική πολιτική στο χώρο της παιδείας, τόσο άκαμπτη, τόσο αποφασισμένη, τόσο λυσσωδώς ενάντια στους εκπαιδευτικούς και τη δημόσια παιδεία.

Για τους τελευταίους που πίστευαν σε ''αγαθές προθέσεις'', σε ''πρωτογενή πλεονάσματα'', σε ''χάνδρες και καθρεφτάκια'' η διευκρινιστική οδηγία της 24ης Μαρτίου για τη στελέχωση των ομάδων εργασίας για την ''αυτοαξιολόγηση'' ήταν αποστομωτική. Συνάδελφοι πάρτε το χαμπάρι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ. Δεν θέλουμε, αλλά και δεν είμαστε. Έπρεπε στις παρελάσεις να φορέσουμε πένθος ή καλύτερα στολή, δίνοντας συμβολικά το μήνυμα της αντίστασης και της αντεπίθεσης.
Και τώρα τι κάνουμε;
ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΕΣ να περιμένουμε την ομοσπονδία μας με τις υπηρεσίες της να γνωμοδοτήσει επί των ''διευκρινήσεων''. Έχουμε χρόνο δέκα ημερών ακόμα. Δεν χρειάζεται να επιδείξουμε ''ετοιμότητα'' εξαρτημένων αντανακλαστικών... Είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΟΦΑΝΕΣ πως το άρθρο 39, παρ.15 του ΦΕΚ 1340/2002 έχει ζητήματα νομιμότητας, καθώς αντιστρατεύεται, πασιφανώς, τη δημοκρατική λειτουργία των Συλλόγων Διδασκόντων. Άρα, ΣΥΝΕΣΗ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ. Αναμένουμε αυτές τις ημέρες τη γνωμοδότηση και τις κατευθύνσεις της ΔΟΕ.
Σ' αυτό το πνεύμα, ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ, στις 18:00 η ΔΟΕ πραγματοποιεί ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ εκδήλωση στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ για τα θέματα που μας απασχολούν. Μπορείτε να δείτε την πρόσκληση και τα θέματα ΕΔΩ.
 
Ουδατζής Νίκος
ΠΕ60 Νηπιαγωγός
2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ν.Μαρμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου