Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Ο ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ ''ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ''...

Έλαβα γνώση της επιστολής της ΕΣΑΚ ΔΕΕ για τα συμβάντα στο Δ.Σ., προφανώς γραμμένη από τον εκπρόσωπό τους στο Δ.Σ. Δεν είχε την τυπική, ελάχιστη, πολιτική ντομπροσύνη να μου τη στείλει ή να την αναρτήσει στο site του συλλόγου. Επειδή ο συγκεκριμένος συνάδελφος - συγγραφέας είναι και υποψήφιος αιρετός στις επικείμενες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης με το ΚΚΕ, δεν θα ασχοληθώ περαιτέρω μαζί του και τις στρατηγικές του. Εξάλλου, εδώ και ένα χρόνο έχω γράψει για τις προσωπικές του επιλογές και συνδικαλιστικές στρατηγικές πολλάκις. Έχω εκφράσει ανοικτά την προσωπική εκτίμηση και σεβασμό μου στο ΚΚΕ για ιστορικούς και αγωνιστικούς λόγους, αλλά ταυτόχρονα και την πλήρη απογοήτευσή μου για τις επιλογές και τους συμβιβασμούς του εκπροσώπου του στο Δ.Σ.

Τα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ψηφοδέλτια, τα ΕΝΙΑΙΑ σχήματα, είναι εκτός ''πολιτικού manual'' του ΚΚΕ. Στη δική τους αναλυτική σκέψη πρέπει να υπάρχουν μόνο οι εκπρόσωποι του φιλελευθερισμού και της σοσιαλδημοκρατίας. Έτσι έχει δομηθεί η αναλυτική πολιτική σκέψη του κομμουνισμού και έτσι έχει οικοδομηθεί η μαρξιστική πρόσληψή τους, στην οποία δεν μπορούν να ενταχθούν κινήσεις ανεξάρτητες, αυτόνομες. Γι' αυτό δεν μπορεί να δεχθεί πως αρνηθήκαμε πολλάκις να συνυπογράψουμε προτάσεις του εκτυπωμένες από το site του Π.Α.ΜΕ. ή του Κ.Κ.Ε. επί των οποίων δεν δεχόταν καμία αλλαγή ή συμπλήρωση. Εμείς φερέφωνα του Π.Α.ΜΕ. δεν θα γίνουμε και ας λέει ότι θέλει, έχει το ελεύθερο... 
Δεν θα επεκταθώ περαιτέρω σε όσα γράφει ο συνάδελφος. Θα περιμένω τις εκλογές. Θα του πρότεινα όμως με περισσή ανδρεία, πολιτική και συνδικαλιστική, να αναγράφει το όνομά του σε ανακοινώσεις του, ειδάλλως είναι ένα λιβελογράφημα υπό την κάλυψη του ονόματος μιας παράταξης. Θα του πω όμως ''ΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ''.
 
Τέλος, την πρόταση της ανακοίνωσής σου ''Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ'', καλύτερα να μην μου την απευθύνεις ΞΑΝΑ, διότι αν μιλήσω  θα με κατηγορήσεις πάλι για ''λαϊκισμό'' και ''κλειδαρότρυπα'', υπονομεύοντας την ενημέρωση των μελών του συλλόγου για όσα συνέβαιναν και συμβαίνουν στο Δ.Σ.  ''Εθελοντικά'' άραγε για σένα συνάδελφε τι ακριβώς σημαίνει; Πώς μεταφράζεται σε πραγματικές συνθήκες;;;
 
Επί ένα χρόνο έγραφα για τις ευθύνες σου στη λειτουργία του Δ.Σ. και μόλις προχθές βγήκες να απαντήσεις. Τυχαίο; Απλά περίμενες τις φίλιες δυνάμεις ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ να προηγηθούν. Τόσο ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ είσαι.
 
Ουδατζής Νίκος
ΠΕ60 Νηπιαγωγός
2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ν.Μαρμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου