Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ - ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ

Ακόμα το σκέφτεσαι; Ακόμα μετράς πόσα χρήματα θα ''χάσεις'' από τη συμμετοχή στην 48ωρη απεργία αύριο και μεθαύριο; Ακόμα πιστεύεις πως δεν θα ανατραπεί τίποτα με την απεργία; Ακόμα ψάχνεις ''εναλλακτικούς'' τρόπους αγώνα; Ακόμα κρύβεσαι πίσω από τους απεργούς με διάφορα προσχήματα; ΞΕΧΝΑΣ ΟΜΩΣ ΠΩΣ...

Έχεις χάσει κάθε προσωπική και επαγγελματική αξιοπρέπεια. Έχεις απολέσει το δικαίωμα της διαμαρτυρίας. Έχεις παραχωρήσει το μέλλον σου και το μέλλον των παιδιών σου για 30 και πλέον χρόνια στους παγκόσμιους τζογαδόρους των λαών. Έχεις μετατραπεί σε ένα αριθμητικό υποκείμενο πλήρως υποταγμένο στις ανάγκες τους. Τους έχεις παραχωρήσει το δικαίωμα παρακράτησης χρημάτων από το μισθό σου: για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που δεν σου παρέχουν, για εφάπαξ που δεν θα δεις ποτέ, για σύνταξη που θα είναι 360 ευρώ και ότι περισσεύει κάθε φορά.
 
Οι εποχές της νόθας ευημερίας που μας ύπνωσαν και μας ξεγέλασαν με μια ζωή δήθεν ευμάρειας τελείωσαν. Ήταν μέρος του σχεδίου, προαπαιτούμενο για την ακρίβεια. Ακόμα δεν το βλέπεις, ακόμα έχεις ενστάσεις; ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ μας την τεχνικής εκπαίδευσης βρίσκονται ένα βήμα από την απόλυση, ένα βήμα από την καταστροφή και εσύ ακόμα κοιτάς την πάρτη σου; ΜΑ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ.
 
Κάνουμε το αυτονόητο. Για 2 μέρες χαρίζουμε το μεροκάματο διεκδικώντας καλύτερη ζωή ή για την ακρίβεια ''πίσω τη ζωή μας''. Η δράση ενώνει συνάδελφε. Μέσα από τη δράση θα βγούμε καλύτεροι, πιο ισχυροί, πιο διεκδικητικοί.
 
Συμμετέχουμε στην απεργία ΜΑΣ, πηγαίνουμε στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, στις 11:00 στο άγαλμα του Ε.Βενιζέλου.
 
Ουδατζής Νίκος
ΠΕ60 Νηπιαγωγός
2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ν.Μαρμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου