Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

''ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΟΥΛΟΥΝ ΤΗ ΛΕΒΕΝΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ''

Πέρασε μια εβδομάδα από το τελευταίο Δ.Σ. της 25ης Φεβρουαρίου 2014 στην Γαλάτιστα, αλλά ενημερωτικό δελτίο για τις αποφάσεις δεν έλαβαν τα σχολεία. ΓΙΑΤΙ; Στο συγκεκριμένο Δ.Σ. συζητήθηκε το αίτημα/ερώτημα συναδέλφισσας που στρέφεται κατά απόφασης Υπηρεσιακού Συμβουλίου με δύο σκέλη. Α) Αν ο Σύλλογος της παρέχει νομική υποστήριξη, όπως συμπεριλήφθηκε εξάλλου στο Πρόγραμμα Δράσης έτους και Β) Αν ο Σύλλογος θα την υποστηρίξει οικονομικά στη διεκδίκηση της αποκατάστασής της. 

Μετά από εκτενή συζήτηση και αφού το θέμα απασχόλησε το Δ.Σ. για 2 συνεδριάσεις, αποφασίσθηκε να μην την συνδράμει ο Σύλλογος. Από τα 7 μέλη του Δ.Σ. παρευρέθηκαν τα 6 και ψήφισαν υπέρ της συνδρομής τα 3 μέλη και κατά της συνδρομής της τα άλλα 3. Την ισοψηφία έλυσε ο Πρόεδρος που έκανε χρήση του δικαιώματός του, από το καταστατικό, με την ειδικής βαρύτητας ψήφο του κατά της συνδρομής της και έτσι επικράτησε η πρόταση να μην στηριχθεί η συναδέλφισσα
Δεν σχολιάζω την επίκληση του καταστατικού όπου ''χρειάζεται'' για να ''περάσει'' κάποια πρόταση. Δεν σχολιάζω πως σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα αποκατάστασης και δικαίωσης της συναδέλφισσας υπήρξαν 3 μέλη που καταψήφισαν. Δεν σχολιάζω επιχειρήματα του ύφους ''δεν θα χρηματοδοτήσουμε και τη δίωξή μας''. Δεν σχολιάζω ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. Ανέμενα όμως να βγει ενημερωτικό δελτίο και να αναγράφει ΞΕΚΑΘΑΡΑ τη διαδικασία καταψήφισης του αιτήματος ενός μέλους του Συλλόγου μας με την ψήφο ειδικής βαρύτητας του Προέδρου.  Έτσι απαξιώνεται το συνδικαλιστικό κίνημα. Έτσι μας γυρνούν την πλάτη τα μέλη.
Για την ιστορία...Υπέρ της στήριξης ψήφισαν τα 2 μέλη του Ενιαίου Ανεξάρτητου Ψηφοδελτίου και το μέλος της ΕΣΑΚ. Κατά ψήφισαν τα 2 μέλη της ΔΑΚΕ και το ένα μέλος της ΠΑΣΚ. Απουσίαζε το μέλος της ΠΑΣΚ Μ.Παπαβασιλείου. 

''Δεν την πουλούν τη λεβεντιά για να την αγοράσουν''

Ουδατζής Νίκος
ΠΕ60 Νηπιαγωγός
2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ν.Μαρμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου