Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΕΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ

Συναδέλφισσες, η σημερινή σας παρουσία στην ακύρωση του ''σεμιναρίου'' για την αξιολόγηση ήταν πρωτοφανής. Είχαμε επιτέλους την ευκαιρία να μιλήσουμε για το θέμα της αξιολόγησης και να ανταλλάξουμε απόψεις. Όσα είχα προσωπικά να πω ως Πρόεδρος του Δ.Σ., που αποτελεί άλλωστε και προσωρινή ιδιότητα, τα είπα. Ως ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ όμως, οφείλω να σημειώσω και πάλι. Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ ΗΤΑΝ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ. ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (εφόσον κάναμε χρήση των 2 3ωρων στάσεων) ή ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (εφόσον κάναμε χρήση μόνο της 3ωρης στάσης της ΔΟΕ). 

Είναι τουλάχιστον ΑΝΗΘΙΚΟ να κρυφτεί οποιοσδήποτε από εμάς που παρευρεθήκαμε πίσω από τη δυναμική αντίδραση των λοιπών συναδέλφων και να ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. ΔΗΛΑΔΗ, ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Επειδή πληθαίνουν τα μηνύματα μεταξύ μας, επειδή το Δ.Σ. του Συλλόγου θα λάβει τα στοιχεία των στάσεων εργασίας, επειδή γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας και ξέρουμε τι ώρα πήγαμε σήμερα στον Πολύγυρο και αν κλείσαμε τα σχολεία μας σύμφωνα με τις στάσεις εργασίας, επειδή οι γονείς κάνουν αναφορές και μιλάμε μαζί τους στον κοινωνικό μας περίγυρο, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΗΛΘΑΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΕΡΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΑΠΑΝΤΕΣ ΤΙΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η συμμετοχή σας στις απεργίες είναι ατομική υπόθεση. Παρομοίως η συμμετοχή σας στις στάσεις εργασίας. Αλλά το να έρθετε στον Πολύγυρο, ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΣΤΙΣ 11:00...(ΣΑΣ ΕΙΠΑ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΠΛΕΟΝ),  και την ίδια στιγμή να μην δηλώνετε στάση εργασίας αποτελεί, τουλάχιστον για μένα CASUS BELLI και ως τέτοιο θα το διαχειριστώ ως ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΠΛΕΟΝ. Αν κάποια συναδέλφισσα διαφωνούσε και ήθελε να συμμετάσχει στο σεμινάριο αξιολόγησης, ΟΦΕΙΛΕ ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΕΙ, όφειλε να αποχωρήσει από τον Πολύγυρο και να επιστρέψει στη θέση εργασίας της. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΚΑΛΥΨΗ, ΕΦΟΣΟΝ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΗΛΩΣΑΤΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΤΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΑΣ.

Λυπάμαι που τα μηνύματα καταγγελίας έφτασαν σε μένα. ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΥΦΤΩ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥΣ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΑΤΟΜΑ, ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΑΥΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Καμία άλλη επιλογή δεν υπάρχει. ΑΥΡΙΟ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΕΣ ΤΙΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ.  

Ουδατζής Νίκος
ΠΕ60 Νηπιαγωγός
2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ν.Μαρμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου