Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι, χθες 5 Νοεμβρίου 2013, ακούστηκαν πολλά και ενδιαφέροντα στη Γ.Σ. Δυστυχώς ο χρόνος δεν έφτασε για να απαντηθούν όλα όσα ειπώθηκαν από ''συναδέλφους'' συνδικαλιστές. Υπήρξαν και τέτοιοι ''συνάδελφοι'' που εκμεταλλεύθηκαν το γεγονός πως μίλησαν τελευταίοι πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα, προκειμένου να παραποιήσουν την πραγματικότητα. Με τη συνήθη τακτική τους, τα μισόλογα και τα υπονοούμενα, αυτά που στη φαρέτρα τους φαντάζουν αποτελεσματικά, όταν τα πολιτικά επιχειρήματα και οι πειστικές απαντήσεις απουσιάζουν. Αλλά δεν είναι της ώρας. Θα απαντηθούν εν καιρώ και όταν πρέπει, μιας και θα έχουμε κοινή πορεία για μεγάλο διάστημα, αν δεν τους κερδίσει ο πειρασμός άλλων πολιτικών πεδίων (έρχονται και πολλαπλές εκλογές γαρ)... Πλέον πρέπει να εστιαστούμε στην ενότητα του συνδικάτου και στη χάραξη νέας πορείας, μιας και μπροστά μας έχουμε μάχες.


Εν συντομία λοιπόν.
Ψηφίστηκε η αλλαγή καταστατικού. Επόμενες κινήσεις, η αλλαγή του δικού μας καταστατικού (πρωτοδικείο) προκειμένου να συμπεριλάβει και τους συναδέλφους του Βόρειου Συλλόγου (οι οποίοι πρέπει να προχωρήσουν ταυτόχρονα σε διάλυση του δικού τους Συλλόγου) και να δούμε τί θα γίνει με την εκπροσώπηση των συναδέλφων έως το 2015 οπότε και θα πρέπει να ξαναγίνουν εκλογές, σύμφωνα με όσα ψηφίσαμε χθες. Έχω ενστάσεις ως προς το χρόνο εκλογών (2015), αλλά δεν είναι του παρόντος.
 
Σύγκλιση νέου Δ.Σ.
Επαναλαμβάνω για να τελειώνουμε. Το ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ δεν είναι μια συμπαγής παράταξη, αλλά μια πράξη επίτευξης ενότητας από συναδέλφους με διαφορετικές και διαφοροποιημένες ιδεολογικές τοποθετήσεις και πολιτικές αφετηρίες. Κοινός στόχος η ενότητα και η κατάργηση των κομματικών περιχαρακώσεων. Υπό αυτό το πνεύμα, καθένας αυτοπροσδιορίζεται ως προς την πολιτική και συνδικαλιστική του σκέψη και πρακτική, ΤΗΡΩΝΤΑΣ όσα συμφώνησε στο κείμενο αρχών που δημοσιεύθηκε προεκλογικά. Προκύπτει έτσι, το δικαίωμα προσωπικής πρόσληψης των πραγμάτων, αντίληψης και φυσικά ερμηνείας αυτών. Έτσι, όπως έκανα τον τελευταίο χρόνο, δημοσιοποιώντας προσωπικές πολιτικές σκέψεις και προτάσεις, αυτό θα συνεχίσω να κάνω και στο μέλλον. Δεν δεσμεύω ΚΑΝΕΝΑΝ, δεν περιορίζομαι από ΚΑΝΕΝΑΝ. Πολλώ δε μάλλον και το έχετε αντιληφθεί, ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΜΑΙ από ΚΑΝΕΝΑΝ (κομματικά).
 
Δεν θέλω να απλουστεύω, αλλά συχνά μου λέτε γράφε λιγότερα. Οπότε...το μήνυμα ήταν ''ΒΡΕΙΤΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ'' με πλήρη ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΔΥΝΑΜΕΩΝ. Τα τρία πρώτα ψηφοδέλτια (ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ, ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ) εκπροσωπούν ισοβαρώς τα μέλη του συνδικάτου. Δεν είναι όπως πέρυσι με την ΔΑΚΕ να έχει 177 ψήφους και τη δεύτερη ΠΑΣΚ να έχει 113. Άρα πρέπει να ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ, όπως μας ''είπαν'' χθες τα μέλη του συλλόγου. Γνωρίζετε πως διαφωνώ με τα ''διαπαραταξιακά'' Δ.Σ. όταν τα αποτελέσματα ήταν όπως πέρυσι. Αλλά φέτος η ευθύνη μοιράστηκε με ζυγαριά ακριβείας από τους συναδέλφους, σαν να θέλουν να μας πουν με τον τρόπο τους πως ''Σας δίνουμε άλλη μια ευκαιρία, ίσως την τελευταία''.
 
Προσωπικά στο πρώτο Δ.Σ. με θέμα τη σύγκλιση σε σώμα θα προτείνω την κυλιόμενη ανάληψη της θέσης του Προέδρου από τα τρία πρώτα ψηφοδέλτια. Αν δηλαδή η θητεία του Δ.Σ. (έχει να κάνει με την ισχύ και ερμηνεία του νέου καταστατικού) είναι ενός έτους, θα προτείνω με κλήρωση να αναλαμβάνει το Προεδρείο ανά τέσσερις περίπου μήνες ένα ψηφοδέλτιο εκ των τριών πρώτων. Παράλληλα, η σημαντική για μένα θέση του Γραμματέα, θα πρέπει να ακολουθεί οπωσδήποτε την εναλλαγή του Προέδρου. Απλά και με σαφήνεια συνάδελφοι. Καμία στρατηγική, καμία υστεροβουλία. Ήρθε η ώρα να αναλάβουμε όλοι την ευθύνη. Αυτό ήταν μήνυμα. Προσωπικά το έλαβα. Αναμένω με ενδιαφέρον τη δημόσια τοποθέτηση και των λοιπών ψηφοδελτίων, ανοίγοντας επιτέλους μια οδό αλληλοτροφοδότησης με τα μέλη του συνδικάτου. Ας γίνονται συνάδελφοι ΔΗΜΟΣΙΑ οι συζητήσεις. Έτσι, τα μέλη θα γίνονται κοινωνοί των επιχειρημάτων μας και δεν θα αναγκάζομαι κιόλας να μεταφέρω όσα γίνονται από το blog μου, γεγονός που όπως αντιλήφθηκα σας ενοχλεί. Παράλληλα θα δοθεί η δυνατότητα στους συναδέλφους των ''Αγωνιστικών Συσπειρώσεων'', των συναδέλφων από το Βόρειο Σύλλογο και όσων θέλουν να πάρουν μέρος στο δημόσιο διάλογο να παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στενότερα και να μας κάνουν σοφότερους όλους με τον πλουραλισμό των απόψεων.
 
Για το λόγο αυτό, καλώ τον απερχόμενο Πρόεδρο του Δ.Σ., Γρηγόρη Σακκά, αφού τον ευχαριστήσω για την άρτια διεξαγωγή των αρχαιρεσιών χθες και την τήρηση της νομιμότητας, να συγκαλέσει άμεσα Δ.Σ. με μοναδικά θέματα: α) Σύσταση νέου οργάνου, β) Προεδρικό Διάταγμα, αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου, ανάλυση, ενημέρωση συνδικάτου, οργάνωση αγώνα.
 
Ουδατζής Νίκος
ΠΕ60 Νηπιαγωγός
2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ν.Μαρμαρά
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου