Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;

Είσαι αποκλειστικά ένα αριθμητικό δεδομένο. Εσύ και η οικογένειά σου. Ως τέτοιο σε αντιμετωπίζει η συγκυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και μπορεί εύκολα να σε κάνει DELETE από τα αρχεία μισθοδοσίας και υπηρετούντος προσωπικού. Δεν το κατάλαβες με τους συναδέλφους των ΕΠΑΛ το καλοκαίρι; Δεν το κατάλαβες με τους σχολικούς φύλακες; Δεν το κατάλαβες με το νοσοκομειακό προσωπικό; Δεν το κατάλαβες με την κατάργηση 1.300 οργανικών θέσεων ολοήμερων Δ.Σχολείων; 

Δεν έχεις καμία υπόσταση, προσωπική ή επαγγελματική. Δεν έχεις δικαίωμα να προγραμματίσεις τη ζωή σου. Αν πήρες δάνειο τα χρόνια της ''ευμάρειας'', ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΧΑΣΕΣ. Αν προγραμμάτισες τη ζωή σου, νομίζοντας πως ζεις σε ένα δυτικό κράτος με οργάνωση και προνοιακή πολιτική, ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΧΑΣΕΣ. Είσαι ένας ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ που θα πηγαίνει όπου η υπηρεσία έχει ανάγκες. Δεν ενδιαφέρουν κανέναν οι δικές σου ανάγκες ΡΕ. Πολλώ δε μάλλον της ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΟΥ.

Αν είσαι άνω των 15 ετών υπηρεσίας ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ. Δεν αντέχει η ανάκαμψη της χώρας και το SUCCESS STORY εργαζόμενους με 1.100 και 1.300 ευρώ. Κι αν δεν καμφθείς από την κατάργηση της οργανικής σου θέσης και την υποχρέωσή σου να υπηρετήσεις όπου ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΑΝΑΓΚΗ, τότε υπάρχει και η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ. Με τον πλέον επίσημο τρόπο θα σε βγάλουν ΑΝΕΠΑΡΚΗ, θα λάβεις μια τελεσίδικη ετικέτα ποιότητας και θα εκδιωχθείς, χάνοντας κάθε δυνατότητα απασχόλησης στο δημόσιο τομέα, αλλά και στον ιδιωτικό μιας και η ετικέτα θα γράφει ''ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ''. Δηλαδή, θα έχεις πλέον ένα εργασιακό ''τρελόχαρτο''. 

Είσαι βάρος στα δημοσιονομικά της χώρας. Υπάρχουν νέοι, επιμορφωμένοι, με μεταπτυχιακά και διατριβές, με αγγλικά, γαλλικά και πιάνο, ΕΤΟΙΜΟΙ να εργαστούν με τα μισά χρήματα από σένα. Είναι γεμάτοι όρεξη για δουλειά, σκύβουν ευκολότερα το κεφάλι και θεωρούν εαυτούς ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ που βρήκαν αποκούμπι μέσα στον εργασιακό πόλεμο. Εξάλλου, το άλογο το σκοτώνουν όταν γεράσει. Εσύ γιατί δεν το καταλαβαίνεις;

Μεγάλωσες ηλικιακά και δυστυχώς αρρωσταίνεις ευκολότερα. Όμως έτσι δεν συνεισφέρεις στην ανάκαμψη της χώρας, δεν συνεισφέρεις στην ανάπτυξη. Δυσκολεύεις τη συγκυβέρνηση να καλύψει το 1/4 της διαδρομής κατά Στουρνάρα ή το1/3 της διαδρομής κατά Βενιζέλο που απομένει για να βγει η χώρα από την κρίση. Πηγαίνεις στα νοσοκομεία και ασκείς κριτική για το αντίτιμο εισόδου. Τολμάς να διεκδικείς αξιοπρεπή υγειονομική περίθαλψη γιατί τάχα πλήρωνες για δεκαετίες εισφορές. Ε, και; 

Ζητάς σύνταξη αντίστοιχη των ασφαλιστικών σου κρατήσεων, των κρατήσεων για το ταμείο πρόνοιας και κυρίως ζητάς ΕΦΑΠΑΞ ως ανταπόδοση των κρατήσεων που σου έγιναν για δέκα, είκοσι ή τριάντα χρόνια. ΕΙΣΑΙ ΧΑΖΟΣ; Που θα τα βρεί η κυβέρνηση; Δεν καταλαβαίνεις τις δυσκολίες και ζητάς ξανά χρήματα; Τί κι αν τα έχεις πληρώσει δύο και τρεις φορές. Ποιόν ενδιαφέρει; Άντε χάσου.

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ...Συνεχίζεις και συζητάς για την απεργία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, όταν μια σπίθα αρκεί για να αρχίσει η αποδόμηση της συγκυβέρνησης του χάους. Δεν καταλαβαίνεις την ευθύνη απέναντι στον εαυτό σου, στους μαθητές σου, στην οικογένειά σου, στο μέλλον των παιδιών σου. Δεν καταλαβαίνεις πως θα σε ''τελειώσουν'' έως το 2015 με συνοπτικές διαδικασίες και εσύ σκέφτεσαι το σήμερα. Δεν καταλαβαίνεις πως δεν χρειάζεσαι ''φωστήρες συνδικαλιστές'' να σε πείσουν, όταν μόνος καταλαβαίνεις το αδιέξοδο της ζωής σου.

Αν όχι τώρα, ΠΟΤΕ; 

ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ 18 και 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΜΑΖΙΚΑ.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013, ΣΤΙΣ 9:30 ΣΤΟ 1ο Δ.ΣΧ. ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ. 

Ουδατζής Νίκος
ΠΕ60 Νηπιαγωγός
2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ν.Μαρμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου