Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΝΝΕΔ ΟΝΝΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, ΤΕΤΡΑΔΙΑ ΚΑΙ ΓΟΜΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ. Κοινωνική πράξη ευθύνης από τα παιδιά, τους νέους του κυβερνώντος κόμματος! Η ΟΝΝΕΔ μοιράζει αύριο τετράδια στα παιδιά 16 νομών! Διαβάζω πως στους 16 τυχερούς νομούς συμπεριλαμβάνεται και ο Νομός Χαλκιδικής. Οι υπόλοιποι είναι: Αττική, Θεσσαλονίκη, Μαγνησία, Κομοτηνή, Ρέθυμνο, Καρδίτσα, Αχαϊα, Φλώρινα, Έβρος, Κοζάνη, Χανιά, Κιλκίς, Καβάλα, Σέρρες και Πιερία. 
Κρίσιμα ερωτήματα όμως προκύπτουν από αυτή τους την κίνηση ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ. Θα συνεχίσετε και με πετρέλαιο θέρμανσης; Θα καλύψετε και ανάγκες ρουχισμού των παιδιών; Τα τετράδια θα έχουν το σήμα της Νέας Δημοκρατίας, της ΟΝΝΕΔ ή της ΜΑΚΚΙ; 


Στα σοβαρά τώρα. Καλώ το Σύλλογό μας, να προβεί σε δημόσια καταγγελία του εμπαιγμού της νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος και την παρότρυνση προς τους δ/ντές να απαγορέψουν κάθε διανομή επετείας. Είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο και ως τέτοιο πρέπει να χαρακτηρισθεί. 

Για να αντιληφθείτε την ποιότητα της πολιτικής σκέψης των κομματικών παιδιών σας παραθέτω τμήμα του δελτίου τύπου τους για το θέμα των κινητοποιήσεων των συναδέλφων της δευτεροβάθμιας. 

''Σήμερα, η Μέση και η Ανώτατη Εκπαίδευση χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και εξορθολογισμό, ώστε μέσα από τις σημερινές δυσκολίες να επιτευχθεί ένα καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα, σύγχρονο και ανταποκρινόμενο στις ανάγκες της νέας γενιάς.

Οι προωθούμενες θεσμικές αλλαγές κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, γεγονός που αναγνωρίζεται από το σύνολο της εκπαιδευτικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, παρά τις αντιδράσεις εκείνων που επιμένουν να παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια στο χώρο της Παιδείας.

Στη σημερινή πραγματικότητα, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι, η ελληνική οικογένεια συμπιέζει τον προϋπολογισμό της ώστε να δώσει στη νέα γενιά την ευκαιρία να σπουδάσει για ένα καλύτερο μέλλον.

Είναι αδιανόητο από την αρχή της χρονιάς, φοιτητές και μαθητές να μένουν δέσμιοι των κινητοποιήσεων μιας μειοψηφίας που παραμένει προσκολλημένη σε συνδικαλιστικές πρακτικές του παρελθόντος. Ο κίνδυνος να τιναχθούν εξεταστικές στον αέρα, να μην εγγραφούν πρωτοετείς στα εξάμηνα και να χαθούν σχολικές ώρες χωρίς να αναπληρωθούν, είναι ορατός. Η κοινωνία δεν αντέχει άλλες απεργίες, δεν θέλει άλλα λουκέτα''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου