Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

Δυστυχώς τα πολιτικάντικα παιχνίδια με το καταστατικό συνεχίστηκαν και στο Δ.Σ. της Δευτέρας 10 Ιουνίου 2013. Έχει σημασία αγαπητοί συνάδελφοι να ενημερωθείτε πλήρως για όσα συμβαίνουν, μιας και στις πρόσφατες διαδικασίες ανάδειξης αντιπροσώπων για το Συνέδριο της Δ.Ο.Ε. παραλίγο ο σύλλογός μας να ακολουθήσει τους ΔΗΜΑΓΩΓΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ  που επιθυμούσαν να αποσπάσουν ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΑΡΤΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ. ''Έπαιξαν'' μικροπολιτικά και όπως φάνηκε, εκ του αποτέλεσματος, κατάφεραν να ''κερδίσουν'' εντυπώσεις και ψήφους. 


Προ Γενικής Συνέλευσης είχε απασχολήσει το Δ.Σ. το ζήτημα τήρησης του νόμου και του καταστατικού μας για την τροποποίησή του και τη συγχώνευση του συλλόγου μας με τον αδελφό της Βόρειας Χαλκιδικής. Για το λόγο αυτό, ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ, προσήλθε η Δικηγόρος και συνάδελφος κα Β.Φιριπή να συνδράμει με τις πολύτιμες νομικές της γνώσεις. Της εκτέθηκαν τα θέματα και δεσμεύθηκε να γνωμοδοτήσει σχετικά. Η γνωμοδότησή της δεν ήλθε σε γνώση μας ως την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης. Αυτό γνωρίζαμε τα μέλη του Δ.Σ....ή ΟΧΙ ΟΛΟΙ; 

Έγινε η Γενική Συνέλευση με τις γνωστές πολιτικάντικες τακτικές που ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΤΕ και κάπου εκεί τελείωσε το θέμα. ΟΧΙ όμως. Στο τελευταίο Δ.Σ. της Δευτέρας 10 Ιουνίου 2013, εκτός ημερήσιας διάταξης, το μέλος του Δ.Σ. που εκπροσωπεί την ΕΣΑΚ, άρχισε να μας μιλάει για τη γνωμοδότηση της κας Φιριπή, την οποία ωστόσο κανένας, ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΓΝΩΡΙΖΑΝ

Την Δευτέρα 10/6/2013 ενημερωθήκαμε πως η γνωμοδότηση της δικηγόρου είχε ημερομηνία 29 ΜΑΪΟΥ 2013, ημερομηνία δηλαδή διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ επέλεξαν να την κρατήσουν για ιδία χρήση προφανώς, πετώντας την ευθύνη ο ένας στον άλλον. Αρμόδιος διαχείρισης της αλληλογραφίας κατά το καταστατικό μας ως ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ του Δ.Σ. (μέλος της ΕΣΑΚ) μας άσκησε και κριτική που δεν ''μπήκαμε'' στο e-mail του συλλόγου για να πληροφορηθούμε τη γνωμοδότηση! Την ώρα που γινόταν χαμός στη Γενική Συνέλευση, δύο μέλη του Δ.Σ. είχαν λάβει ήδη γνώση της γνωμοδότησης, αλλά ΠΟΤΕ δεν είχαν την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΚΡΙΣΙΑ να μας ενημερώσουν.

Δίχως να έχουμε λοιπόν τα μέλη του Δ.Σ. τη γνωμοδότηση, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ, άρχισε ο δεύτερος να μας ενημερώνει, ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ, πως μπορούσαμε να κινήσουμε διαδικασίες τροποποίησης του καταστατικού με υπεύθυνες δηλώσεις των μελών του συλλόγου. Επικαλούμενος τη γνωμοδότηση της συναδέλφου ζητούσε επίμονα να αποφασίσουμε για τη διαδικασία τροποποίησης κατ' αυτόν τον τρόπο. 

Στο εύλογο αίτημά μας να ΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ, μας έλεγε πως είναι ξεκάθαρη η γνωμοδότηση και μπορούμε δια ''υπευθύνων δηλώσεων'' να κινήσουμε διαδικασία τροποποίησης ΚΑΤΗΓΟΡΏΝΤΑΣ ΜΑΣ ΚΙΟΛΑΣ πως ακολουθούμε διαδικασίες καθυστέρησης. ΖΗΤΗΣΑ να σταλεί η γνωμοδότηση στο νομικό σύμβουλο της ΔΟΕ κο Ιωάννη Δραγασάκη και να περιμένουμε τη δική του γνωμοδότηση, καθώς από τις μικρές μου γνώσεις, ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΕ ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Το ίδιο βράδυ, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. μας έστειλε τη γνωμοδότηση, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, στα προσωπικά μας e-mail. Μπορείτε να λάβετε γνώση της γνωμοδότησης πατώντας εδώ. ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΒΡΕΙΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΕΣ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΝΑ. 
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ. ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΑΙ ΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ. ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΑ ΤΗΡΕΙ. 
Σήμερα, έλαβα γνώση και της γνωμοδότησης του νομικού συμβούλου της ΔΟΕ. Διαβάστε και φρίξτε!Γνωμοδότηση Ι.Δραγασάκη

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΣΕΒΑΣΤΗ Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΑΣ ΒΟΥΛΗΣΗ. ΣΕΒΑΣΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΑΣ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΦΟΥΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ (ΠΙΣΤΕΥΩ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΠΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ), ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ''ΕΚΒΙΑΣΤΕΙ'' Η ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΥΠΑΜΑΙ. Η ΕΥΘΥΝΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΛΕΟΝ.  ΕΛΕΟΣ ΟΜΩΣ. ΣΙΩΠΗ ΣΕ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΕΚΤΕΝΩΣ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ. 

Ουδατζής Νίκος
ΠΕ60 Νηπιαγωγός
2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ν.Μαρμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου