Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΧΑΣΑΝ

Ζητώ συγνώμη που παρά την πρόθεσή μου να σας ενημερώσω νωρίτερα, προτεραιότητες προσωπικές καθυστέρησαν τη συνέχεια των αναρτήσεων. Παρ' όλα αυτά ο χρόνος που μεσολάβησε μεταξύ της επιστροφής στη βάση μας έως και σήμερα, αναμφισβήτητα λειτουργεί ως χρόνος εξαγωγής συμπερασμάτων και αξιολόγησης των σημαντικότερων. 
Καθ' όλη σχεδόν τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης ιδιαίτερη ήταν η συζήτηση, συχνά επιθετική και ακραία, σχετικά με τις δαπάνες της Ομοσπονδίας και τα λεγόμενα ''προνόμια'' που όπως σας τα είχα κοινοποιήσει προ μηνός και πλέον. Οι ''αριστερές'' στρατιές και οι ανεξάρτητοι άσκησαν δριμύτατη κριτική για τα οικονομικά πεπραγμένα της Ομοσπονδίας, για τη διαχείριση δηλαδή των χρημάτων μας. Η κριτική δεν αμφισβητούσε την ''καθαρότητα'' της διαχείρισης, όσο την ορθολογική διαχείριση των χρημάτων. Ακούστηκαν περίφημα πράγματα που δεν τιμούν σε καμία περίπτωση το Δ.Σ., εφόσον είναι αληθή, αλλά την ίδια στιγμή και το Δ.Σ. δεν αποφάσισε να δώσει ένα ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ στην κριτική αυτή. Με μεγάλη δυσκολία ο Ταμίας του Δ.Σ. προσπαθούσε με παρεμβάσεις του να πείσει για τη χρηστή διαχείριση, αλλά ο οικονομικός απολογισμός προφανώς καταδεικνύει μια ανορθολογική διαχείριση και σπατάλη για ''προνόμια'' και προνόμια. 

Το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ είναι η αγωνιώδης προσπάθεια του Προέδρου μας Κ.Μαντά να μας πείσει να υπερψηφίσουμε τον οικονομικό απολογισμό και προϋπολογισμό, καθώς όπως ανέφερε την Δευτέρα το βράδυ κινδυνεύει η Ομοσπονδία να εμπλακεί σε μια ιστορία ελέγχων από οικονομικούς εισαγγελείς και άλλα τέτοια. Ενώ ήξερε ο Πρόεδρος όσα έγιναν το Σάββατο με την ΑΤΑΚΤΗ ΦΥΓΗ της ΠΑΣΚ, συγνώμη δεν μπορώ να το συνηθίσω, της Δημοκρατικής Συνεργασίας και της ΔΑΚΕ κατόπιν, προκειμένου να μην υπάρχει απαρτία στο σώμα και την καταψήφισή με ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ από 270 συνέδρους επέμενε να επανέλθει το σώμα σε μια ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ. 
Σύμφωνα με την έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής που μας διανεμήθηκε οι δαπάνες της Ομοσπονδίας από 2/6/2012 έως 31/12/2012 στην πρώτη στήλη, ενώ από 1/1/2013 έως 1/6/2013 στη δεύτερη στήλη:
Διάφορα Έξοδα:                  770.364 ευρώ              299.554
Παροχές Τρίτων:                   70.334                         43.711
Έξοδα Δ.Σ. Ελεγκτικής
Επιτροπής & ΑΑιρετών:       71.650                         68.356
Αμοιβές Προσωπικού:          47.911                          43.356
Αμοιβές Συνεργατών
& Τρίτους:                            12.462                               257,00
Δαπάνες Εκδόσεων:               3.269                           18.413
Αγορά παγίων & Τεχν.Εξ.:     3.626                             1.961
Ασφαλιστικές Εισφορές:      30.111                           27.303
Υποχρεώσεις από Φόρους:   10.846                          14.908        
Δάνεια προς Συλλόγους:     238.099                                   0,00
διάφοροι Φόροι - Τέλη:           6.017                            1.348

Φαίνονται πολλά δεν συμφωνείτε; Αν αναλογιστείτε πως η Γενική Συνέλευση κοστίζει περί τα 600.000 ευρώ νομίζω θα συμφωνήσουμε όλοι. Γιατί τόσα χρήματα για την οργάνωση της Γ.Σ. και την υπερβολική αποζημίωση των συνέδρων; Γιατί στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο που είναι και σε επικίνδυνη περιοχή και όχι σε αίθουσα του πανεπιστημίου ή σε ένα άλλο ξενοδοχείο όπως η ΑΔΕΔΥ; Γιατί η οικονομική αποζημίωση των συνέδρων γίνεται δίχως παραστατικά; Γιατί η ΑΔΕΔΥ ζητάει ανάλογα παραστατικά έως ενός χρηματικού ορίου για το δικό της συνέδριο; Γιατί τόσο large η ΔΟΕ; Γιατί αυτά τα χρήματα να μην πάνε για τον αγώνα; Γιατί αυτά τα χρήματα να μην γίνουν ταμείο αρωγής για τους συναδέλφους που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα δίχως σοβαρό λόγο; Γιατί να μην ενισχύσουμε τους συναδέλφους που βρίσκονται στο όριο της φτώχειας σε δυσπρόσιτες περιοχές, κυρίως οι νεοδιοριζόμενοι και να κάνουμε αλόγιστες δαπάνες με χρήματα του συνδικάτου; 
Πολλά τα γιατί, αλλά δυστυχώς απάντηση δόθηκε θετική στις δαπάνες της ΔΟΕ. Και δόθηκε από την ΠΑΣΚ και την ΔΑΚΕ. Αυτή είναι η αλήθεια και οφείλουμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους. Το γιατί καταψήφισα τον οικονομικό απολογισμό και τον προϋπολογισμό νομίζω φαίνεται από τα προηγούμενα. Οι συνάδελφοι αντιπρόσωποι της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ οφείλουν να απαντήσουν γιατί υπερψήφισαν! 

Ουδατζής Νίκος
ΠΕ60 Νηπιαγωγός
2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ν.Μαρμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου