Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

82η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΟΕ

Αγαπητοί συνάδελφοι από χθες το πρωί, Σάββατο 22 Ιουνίου 2013, πραγματοποιείται στην Αθήνα η Γενική Συνέλευση του Δευτεροβάθμιου οργάνου μας. Ο Σύλλογός μας συμμετέχει με 5 αντιπροσώπους, όπως αυτοί αναδείχθηκαν από τη Γενική Συνέλευση της 29ης Μαΐου.
Δυστυχώς η τεχνολογία που έχω στη διάθεσή μου δεν μου επιτρέπει να ανεβάσω, επί του παρόντος πλούσιο υλικό και κυρίως βίντεο, αλλά έχουμε ένα καλοκαίρι μπροστά μας...Για την ώρα φωτογραφίες και ενημέρωση για όσα συμβαίνουν και ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ.

Όλη η χθεσινή ημέρα αναλώθηκε σε διαδικαστικά θέματα. Παρ' ότι το πρόγραμμα προέβλεπε έναρξη στις 9:30 το πρωί με μια σειρά διαδικασιών, επικεντρωθήκαμε στο ζήτημα αναγνώρισης του Συλλόγου της Νίκαιας που δεν είχε καταθέσει τη συνδρομή στη ΔΟΕ κατά τα προηγούμενα δύο χρόνια. Σύμφωνα με το καταστατικό της ΔΟΕ η αναγνώριση των αντιπροσώπων προϋποθέτει την καταβολή της συνδρομής των 27 ευρώ ανά μέλος κάθε πρωτοβάθμιου συλλόγου στο δευτεροβάθμιο όργανο. Οι παρατάξεις, "μεγάλες" και "εν δυνάμει μεγάλες" βρήκαν πεδίο δόξης λαμπρό να ''φτιάξουν'' κλίμα. Για περισσότερες από τρεις ώρες ακούστηκαν τα πάντα. Πολιτικό σαφώς το ζήτημα και καταστατικό, αφού συμφωνώ πως αναγνώριση της ΔΟΕ αλά καρτ δεν μπορεί να γίνεται, αλλά και 3 ώρες εντυπώσεων είναι πολλές.
Στη συνέχεια είχαμε νέο θέμα. Την ανάδειξη του ''οριστικού'' Προεδρείου. Άλλες 3 ώρες διαξιφισμών για τη ''βαρύτητα'' της ψήφου κάθε ενός μέλους του οριστικού Προεδρείου. Ακούστηκαν περίφημα επιχειρήματα από τις ''μεγάλες παρατάξεις'', μάλλον πρέπει να τις αποκαλούμε ''πρώην μεγάλες παρατάξεις'' για την ανάγκη ετεροβαρούς γνώμης των μελών που θα απαρτίσουν το πενταμελές προεδρείο. Προφανώς κάτι ήξεραν διότι στο τέλος της πρώτη ημέρας έγινε ΧΑΜΟΣ.
Αφού επιτέλους φτάσαμε στις 5, 6 το απόγευμα και ήδη είχαν ακουστεί πολλά για τα προνόμια των μελών του 11μελούς Δ.Σ. της ΔΟΕ, σας τα έχω κοινοποιήσει εδώ και ένα μήνα, ήρθε η ώρα να δούμε και να ακούσουμε τον οικονομικό απολογισμό. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΑΖΙ ΜΟΥ SCANNER. Ωστόσο, την Τρίτη το βράδυ, οπότε και θα επιστρέψουμε όλοι σπίτια μας, θα δείτε τον εκπληκτικό οικονομικό απολογισμό του οργάνου μας. Δριμύτατη κριτική ασκήθηκε από τα ''αριστερά'' της αίθουσας, όλων των αποχρώσεων και τάσεων για τα προνόμια, για τις δαπάνες ενοικίων, μετακινήσεων, ταξιδιών στο εξωτερικό, αλληλογραφίας (!!!) και άλλων που καταδεικνύουν συχνά ένα θολό οικονομικό πλαίσιο διαχείρισης. ΚΑΤΑ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΤΡΟΠΑΡΙΟ οι ''πρώην μεγάλες παρατάξεις'' και συχνά το Π.Α.Μ.Ε. υπεραμύνθηκαν της ανάγκης μιας ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ και ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΟΕ. Ο Ταμίας της ΔΟΕ επιχειρηματολογώντας μάλιστα για τη διαφάνεια των δαπανών και των όποιων ''προνομίων'' έφτασε να μας πει, μεταξύ άλλων: ''γιατί διαμαρτύρεστε συνάδελφοι; Την ίδια οικονομική αποζημίωση λαμβάνετε και σεις ως αντιπρόσωποι για την τριήμερη παραμονή σας στην Αθήνα''. Δηλαδή, όπως κατάλαβα εγώ και μερικοί ακόμα: ''ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΕΣΤΕ ΣΑΝ ΚΙ ΕΜΑΣ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ''.
Επειδή ΕΓΩ επιλεκτική ανακοίνωση ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ δεν προτίθεμαι να κάνω, σκοπεύω να σας κοινοποιήσω πλήρως την οικονομική αποζημίωση που έλαβα ως αντιπρόσωπός σας (με ανάλυση λογαριασμού από την τράπεζα) καθώς και τις αποδείξεις δαπανών για το τριήμερο αυτό. ΟΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΨΕΥΤΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ''Δεν ήξερα, δεν γνώριζα''.
Ήρθε η ώρα λοιπόν, σύμφωνα με το πρόγραμμα εργασιών να ''εγκρίνουμε'' ή να ''απορρίψουμε'' τον οικονομικό απολογισμό. Έγινε τότε η πρόταση από τον Πρόεδρο της ΔΟΕ Κ.Μαντά να γίνει αργότερα, την επόμενη, την μεθεπόμενη, δια αλληλογραφίας, δεν ξέρω πότε ακριβώς και να μην γίνει, όπως προβλεπόταν, το Σάββατο. Μας είπε για ''περασμένη ώρα'', ήταν γύρω στις 19:00, οι σύνεδροι ήταν κουρασμένοι...κλπ κλπ. Για να μην σας ταλαιπωρώ περισσότερο, αφού τοποθετήθηκαν όλες οι παρατάξεις, η ΠΑΣΚ...ΣΥΓΝΩΜΗ οι συνάδελφοι λανσάρουν ΝΕΟ ΟΝΟΜΑ στην Αθήνα πλέον...η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ...και οι ''φίλοι'' τους της ΔΑΚΕ αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τη Συνέλευση!!! ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ. Μεγαλοστελέχη τους έκαναν νεύματα στους αντιπροσώπους που εσείς εκλέξατε να φύγουν από την αίθουσα για να μην υπάρχει απαρτία στη διαδικασία ονομαστικής ψηφοφορίας!!! Για την ιστορία, πρώτη αποχώρησε η ΠΑΣΚ, συγνώμη και πάλι...η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Ήταν τόσο λίγοι εκείνη την ώρα που έγινε με διακριτικότητα, αλλά τα νεύματα και οι κινήσεις των χεριών των ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥΣ, ως ΤΣΟΜΠΑΝΗΔΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ, έχουν καταγραφεί σε βίντεο...Μισή ώρα ακολούθησαν οι ''φίλοι'' τους της ΔΑΚΕ.
Στην ονομαστική ψηφοφορία που ακολούθησε, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε το βίντεο με την επιστροφή μου επάνω, θα διαπιστώσετε πως από τους αντιπροσώπους που ΕΚΛΕΞΑΤΕ ΕΣΕΙΣ, μόνο της ΕΣΑΚ και ο γράφων παρέμειναν ως τη λήξη της ψηφοφορίας. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, κατάφεραν να μην υπάρχει απαρτία, αλλά πραγματικά ήταν ΗΤΤΑ για το συνδικαλιστικό κίνημα η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥΣ.
Η συνέχεια αύριο, τρίτη μέρα της Συνέλευσης, με όσα έγιναν σήμερα Κυριακή. Ενδιαφέροντα και λαχταριστά. Ζητώ συγνώμη για λάθη στην ανάρτηση αλλά η δουλειά με notebook με δυσκολεύει.

Ουδατζής Νίκος
ΠΕ60 Νηπιαγωγός
2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ν.Μαρμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου