Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

Σήμερα είχαμε την ανάδειξη των αντιπροσώπων του συλλόγου μας για το 82ο Συνέδριο της ΔΟΕ. Τα αποτελέσματα θα τα διαβάσετε παρακάτω, για την ώρα δεν έχουν τόση σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι η προσπάθεια που καταβλήθηκε από παρατάξεις στη σημερινή Γενική Συνέλευση να αποφασισθεί εκβιαστικά απαρτία για να τροποποιηθεί το καταστατικό.

Απίστευτες αλχημείες, κακόγουστα επιχειρήματα, παραβίαση κάθε κανόνα που διέπει τη λειτουργία των συνδικάτων, καιροσκοπισμός, μειοψηφούσες πλειοψηφίες που απαιτούσαν ΠΑΡΑΝΟΜΗ διαπίστωση απαρτίας για να πετύχουν τί; Αν σήμερα υπάρχει ένα κέρδος από τη φαρσοκωμωδία που στήθηκε από συγκεκριμένες παρατάξεις, αυτό είναι η διαφύλαξη της καταστατικής λειτουργίας του συλλόγου.


Αντιστάθηκα μόνος, απέναντι στις παρατάξεις. Ενημέρωσα ευθέως πως θα προβώ σε ένσταση την επόμενη κιόλας. Πιστέψτε με αυτό θα έκανα. Πιστεύει κανείς πως έχω κάποιο λόγο να μην επιθυμώ την ένωση με τον Βόρειο Σύλλογο των συναδέλφων; Θα επανέλθω με επιχειρήματα, τραβώντας την κουρτίνα επιτέλους. Όσοι θέλουν να δουν, ας δουν, οι υπόλοιποι δικό τους πρόβλημα.

Το καταστατικό ενός συλλόγου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ. Δεν είναι αντικείμενο συζήτησης, σιωπηρών συμφωνιών καταστρατήγησής του, δεν είναι διαπραγματεύσιμο αν εννοεί 3/4 ή 1/5 των μελών για να θεωρηθεί μια Γ.Σ. πως έχει απαρτία. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ. Αν έχετε μάθει συνάδελφοι συνδικαλιστές και ορισμένα μέλη του συνδικάτου να κάνετε χρήση των κανόνων λειτουργίας αλά καρτ, ΛΥΠΑΜΑΙ, θα είμαι απέναντί σας. Αν σήμερα συμφωνούσα σε μια επιλεκτική διαχείριση όσων προβλέπονται θα ανοίγαμε τους ασκούς του αιόλου. Θα άνοιγε η κερκόπορτα να περνάνε αλλαγές και να λαμβάνονται αποφάσεις με μειοψηφίες. Για την ακρίβεια όχι απλά μειοψηφίες, αλλά τραγικές μειοψηφίες. Στην αίθουσα την ώρα της συζήτησης, για την απαρτία ή μη, υπήρχαν 150 με 160 συνάδελφοι όταν το καταστατικό προβλέπει περί τα 450 μέλη παρόντα. ΜΕ ΠΟΙΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΖΗΤΗΣΑΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗΡΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ; Ποιός σας είπε πως μπορείτε με μειοψηφίες να αλλάζετε κατά το δοκούν ότι δεν σας κάνει; Και αν πράγματι είχαν ισχύ όσα υποστηρίζατε συνάδελφοι συνδικαλιστές, γιατί δεν προχωρήσατε; Γιατί δεν πήρατε το ρίσκο που είπε και μια εξοργισμένη (και καλά) συναδέλφισσα; Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Στη δημοκρατία και εγώ αυτήν εφαρμόζω, έχει κανόνες και ρήτρες προστασίας. 

Κανένα στέλεχος της ΕΣΑΚ ή της ΠΑΣΚ, ή της ΔΑΚΕ ή της Αγωνιστικής Συσπείρωσης ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ. ΑΥΤΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΣΙΦΛΙΚΙΑ ΣΑΣ.

Ο Βόρειος Σύλλογος έλαβε απόφαση συνένωσης με το δικό μας με ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ που είχε την προβλεπόμενη ΑΠΑΡΤΙΑ. Ακολούθησε δηλαδή ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ του. Και ΟΜΩΣ, ουσιαστικά οι εκπρόσωποι που παρευρέθηκαν σήμερα στη ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ μας είπαν να ξεπεράσουμε τυπολατρικές διαδικασίες και άλλα τέτοια. ΩΡΑΙΑ ΑΡΧΗ ΘΑ ΚΑΝΑΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ. ΣΥΣΤΑΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΠΡΑΞΗ ΜΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ. Είμαι βέβαιος πως οι συνάδελφοι του Βορείου Συλλόγου, με ψύχραιμη πλέον σκέψη θα συμφωνήσουν μαζί μου πως η ακύρωση μιας παράνομης ενέργειας και βαθύτατα αντιδημοκρατικής ήταν η καλύτερη σήμερα επιλογή.

ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗΣ ΑΠΑΡΤΙΑΣ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ήταν γνωστοί μεγαλοσυνδικαλιστές. Ρωτήστε ονοματεπώνυμα αν σαν ενδιαφέρει, οι ίδιοι σήμερα δήλωσαν την απαρέσκειά τους στην ονοματολογία. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΩΣ ΙΔΕΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΑΣ ΠΩΣ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΣΕ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΩΦΕΛΗ ΣΤΟ ΕΓΓΥΣ ΜΕΛΛΟΝ. Για να γνωρίζετε, σας ενημερώνω πως στις τελευταίες εκλογές για Δ.Σ. (17 Οκτωβρίου 2012) στο Βόρειο Σύλλογο τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:

ΕΣΑΚ-ΔΕΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ : 69
ΠΑΣΚ-ΔΗΣΥ : 44
ΛΕΥΚΑ : 15
ΑΚΥΡΑ:4

Προσωπικά επιθυμώ να ενωθούμε με το Βόρειο Σύλλογο, αλλά με σύννομες διαδικασίες. Στο διακύβευμα της συνένωσης εγώ δεν καταστρατηγώ το καταστατικό του Συλλόγου μου, με το οποίο άλλωστε πορεύομαι, ούτε υποσκάπτω τις δημοκρατικές διαδικασίες. Αλλά για να γίνει η συνένωση θα ακολουθηθούν οι καταστατικές διαδικασίες, θα διαπιστωθούν πραγματικές και όχι φανταστικές ή συμφωνημένες πλειοψηφίες. Αν νομίζει κάποιος πονηρός, σήμερα ανακαλύψαμε κι άλλους, πως έχω λόγο να ανησυχώ για τα εκλογικά μου αποτελέσματα στην περίπτωση της ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΣΥΝΕΝΩΣΗΣ, ενημερώνω:
α) αν κάποιος έχασε εκλογικά σήμερα που αντιτάχθηκε στην πρόταση ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ, αυτός ήμουν εγώ και η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ
β) θυμίζω πως στις τελευταίες εκλογές για το ΠΥΣΠΕ, που ψηφίζαμε ενιαία και οι δύο σύλλογοι κατέγραψα εκλογικές δυνάμεις που σε εκλογές για Δ.Σ. αντιστοιχούσαν σε μια έδρα. 

Άρα μπορεί κάποιος να με κατηγορήσει για φόβο εκλογικής αποδυνάμωσης; Σε αντίστοιχο επιχείρημα ας ξανακοιτάξουμε ποιές ήταν οι παρατάξεις που έλαβαν μέρος στις εκλογές του Βόρειου Συλλόγου και ποιά τα ποσοστά που έλαβαν. Με θάρρος και ειλικρίνεια αποφάσισα να εκτίθεμαι απέναντί σας, με θάρρος και ειλικρίνεια θα πορευτώ ως το τέλος.

Όσο για τα αποτελέσματα για αντιπροσώπους....
Ψήφισαν: 519, Λευκά: 30, Άκυρα: 20
ΔΑΚΕ: 175 (2 αντιπρόσωποι στο Συνέδριο της ΔΟΕ)
ΠΑΣΚ: 101 (1 αντιπρόσωπο)
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ: 85 (1 αντιπρόσωπο)
ΕΣΑΚ: 68 (1 αντιπρόσωπο)
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ: 40 (Δεν εκλέγουν αντιπρόσωπο)

Η αποτίμηση του αποτελέσματος αύριο. Τα συμπεράσματά σας πολύτιμα. 

Ουδατζής Νίκος
ΠΕ60 Νηπιαγωγός
2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ν.Μαρμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου