Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙ Ο ΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Διαβάστε με προσοχή το ακριβές απόσπασμα συνέντευξης πολιτικού ανδρός πρόσφατα για ένα ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ και σκεφτείτε αν τελικά είναι ''παράνομο'' και ''αντισυνταγματικό'' το ενιαίο ψηφοδέλτιο ή πρόταγμα της εποχής μας και των αναγκών μας. 


''Σκέφτομαι σοβαρά να προτείνω στον πρωθυπουργό και στους αρχηγούς της συγκυβέρνησης κάτι ανατρεπτικό, τολμηρό και πλήρως αντισυμβατικό για να εξοβελίσουμε πλήρως τον κομματισμό από τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Να θεσπίσουμε χωριστό ψηφοδέλτιο για περιφερειάρχες και δημάρχους, αλλά ενιαίο ψηφοδέλτιο για την εκλογή περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων. Μόνο ένα τέτοιο σύστημα θα αναδείξει προσωπικότητες σε όλα τα επίπεδα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εδραιώνοντας την αξιοσύνη ως κριτήριο επιλογής, εμπεδώνοντας κουλτούρα συνεργασίας χωρίς ιδεοληψίες και γκρεμίζοντας τα στεγανά του μικροκομματισμού των παρατάξεων και τη διαπλοκή των τοπικών κυκλωμάτων. Ετσι μόνο θα αναγεννηθεί η αδέσμευτη αυτοδιοίκηση, θα αναδειχτούν οι άξιοι στις τοπικές κοινωνίες, θα απομονωθούν τα άκρα και οι ακρότητες και θα αρχίσει το ξήλωμα ενός εξαντλημένου και ξεπερασμένου παλαιοκομματικού συστήματος''.  

Είναι τμήμα συνέντευξης του Ευριπίδη Στυλιαννίδη, ΝΑΙ, του Υπουργού Εσωτερικών της σημερινής (συγ)κυβέρνησης. Τώρα εγώ βλέπω στραβό το γυαλό ή στραβά αρμενίζει το συνδικάτο μας; 

Ουδατζής Νίκος
ΠΕ60 Νηπιαγωγός
2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ν.Μαρμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου