Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ "ΠΡΟΝΟΜΙΑ" - ΑΛΗΘΕΙΑ & ΨΕΜΑ

Εδώ και λίγο καιρό έχει περιέλθει στη γνώση μου ένα κείμενο με τα υποτιθέμενα "προνόμια" των μελών του Δ.Σ. της ΔΟΕ. Ομολογώ πως μιλώντας με συναδέλφους, με μεγαλύτερη εμπειρία, διαπίστωσα πως υπάρχει σοβαρή βάση στο κείμενο αυτό και πως τα "προνόμια" των μελών έχουν αποτελέσει αφορμή κριτικής από Συλλόγους που κινούνται ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ. 

Πραγματικά, δίχως διάθεση απαξίωσης του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού μας φορέα, ιδιαίτερα σε μια εποχή που εύκολα κανείς μπορεί να κατηγορηθεί ως "Δούρειος Ίππος", με ιδιαίτερη επιφύλαξη, ουσιαστικά απευθύνω ερωτήματα στις λοιπές παρατάξεις. 
1) Συνάδελφοι, είναι πραγματικότητα όσα καταγγέλονται επίσημα από Δ.Σ. της Αττικής; Είναι όντως έτσι; Έχετε λάβει γνώση εσείς; Έχετε ασχοληθεί με το θέμα; 
2) Εφόσον όσα διαδίδονται ως "προνόμια" αποδειχθούν αληθή, σκοπεύετε να ζητήσετε την ακύρωσή τους στο Συνέδριο της ΔΟΕ ή τον εξορθολογισμό τους; Εννοώ, όχι μόνο ως αντιπρόσωποι που θα παρευρεθείτε, αλλά και ως μέλη μιας παράταξης που ανήκετε. Έχετε ήδη θέσει αντίστοιχο θέμα ενδοπαραταξιακά, εφόσον ισχύουν τα παρακάτω; 

Προτού παραθέσω τα συνδικαλιστικά "προνόμια" που διαδίδονται στους αναζητούντες και όχι μόνο, δηλώνω πως καμία διάθεση οικονομικής εξουθένωσης και αποδυνάμωσης των εκπροσώπων μας στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΟΕ δεν επιθυμώ. Τουναντίον. Όμως δεν μπορώ να παραβλέψω την τάση "εκφυλισμού" του συνδικαλιστικού κινήματος από αντίστοιχα ΠΡΟΝΟΜΙΑ, ιδιαίτερα σε μια εποχή με βίαιες οικονομικές επιθέσεις εναντίον μας. 

ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΩΝ Δ.Σ. ΔΟΕ όπως γνωστοποιούνται και κάποιες φορές καταγγέλλονται από Δ.Σ. Συλλόγων της Αττικής

Κάθε μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. παίρνει μηνιαία 500 ευρώ επιμίσθιο, ενώ ο πρόεδρος της Δ.Ο.Ε. 600 ευρώ .
• Τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΟΕ που προέρχονται από την επαρχία παίρνουν μηνιαίως 500 ευρώ για ενοίκιο και έχουν πληρωμένες δυο μετακινήσεις τους το μήνα στον τόπο διαμονής τους είτε με πληρωμή των εισιτηρίων τους είτε με χιλιομετρική αποζημίωση (η χιλιομετρική απόσταση προς τον τόπο διαμονής της οικογένειας με επιστροφή στην Αθήνα επί 0,40 ευρώ το χιλιόμετρο, δυο φορές το μήνα). Το μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ που προέρχεται από επαρχία αποζημιώνεται επίσης εφάπαξ με 1450 ευρώ έξοδα οικοσκευής.
• Για μετακίνηση εκτός Αθηνών άνω των 200 χμ. για συνδικαλιστικές υποχρεώσεις (Γ.Σ. συλλόγων, παρουσία σε κινητοποιήσεις, συμμετοχή σε συνέδρια κ.λπ.) τα μέλη αποζημιώνονται με 120 ευρώ την ημέρα, υπολογίζονται όμως και δυο ακόμα ημέρες για κάθε μετακίνηση, δηλ. 360 ευρώ συνολικά, ακόμα κι αν η παρουσία τους είναι μονοήμερη με πληρωμένα τα εισιτήρια μετακίνησης ή σε περίπτωση χρήσης αυτοκινήτου με αποζημίωση 0,40 το χιλιόμετρο (με επιστροφή) συν τα έξοδα διοδίων.
• Για κάθε ημέρα παραμονής στο εξωτερικό ισχύει ό,τι και παραπάνω αλλά η αποζημίωση είναι στα 170 την ημέρα και είναι πληρωμένη και η παραμονή.
• Απεριόριστη ατελής χρήση του κινητού του τηλεφώνου, ατελής παροχή ημερήσιου Τύπου, τα υλικά του γραφείου του, ο ατομικός τεχνικός εξοπλισμός του, η ασφάλεια του αυτοκινήτου του.
• Το ίδιο συμβαίνει και με τους αιρετούς του κλάδου στο ΚΥΣΠΕ.
• Τα μέλη της ελεγκτικής επιτροπής αποζημιώνονται με τους ίδιους όρους όταν καλούνται για συνεδριάσεις της Ε.Ε. και παίρνουν χιλιομετρική αποζημίωση όταν συμμετέχουν με απόφαση της ομοσπονδίας σε ημερίδες, συνέδρια κ.λπ.
• Τα μέλη του ΙΠΕΜ ΔΟΕ αποζημιώνονται με 100 ευρώ το μήνα και με χιλιομετρική αποζημίωση όταν συμμετέχουν με απόφαση της ομοσπονδίας σε ημερίδες, συνέδρια κ.λπ.

Με έντονη αδημονία για τις τοποθετήσεις των λοιπών παρατάξεων...
Ουδατζής Νίκος
ΠΕ60 Νηπιαγωγός
2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ν.Μαρμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου