Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΕΣΥ, ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟΥΣ "ΣΟΦΟΥΣ" ΣΟΥ;

Το σημερινό Δ.Σ. στον Πολύγυρο κράτησε αισίως 5 ώρες. Πριν από μία ώρα περίπου ολοκληρώθηκε η διαδικασία ΠΑΡΩΔΙΑ για τις προτεινόμενες αλλαγές στο καταστατικό του συλλόγου. Προτού δημοσιεύσω τα καλύτερα, ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ, ας μειδιάσουμε μιας και η συνέχεια δεν είναι τόσο ευχάριστη. 
Best of του σημερινού Δ.Σ. Υπενθυμίζω πως μοναδικό θέμα ήταν οι ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.
1) Γνωστός παραταξιάρχης ρωτά: ''Αυτά θα τα ανακοινώσεις στο blog σου;''. Μάλλον μπερδεύτηκε πως είμαστε περιηγητική λέσχη που βρίσκεται μια φορά το μήνα και τα νέα της δεν ενδιαφέρουν τον λοιπό κόσμο. 

2) Ο ίδιος πολυτάλαντος μαθουσάλας συνδικαλιστής: ''Σιγά μην διαβάζω τις αναρτήσεις σου για να ανεβαίνει η επισκεψιμότητά σου''. Λες και βγάζω λεφτά από το blog μου! Όταν βέβαια του είπα πως ο ίδιος δεν έχει ανάγκη να γράφει, αφού τα συντρόφια από Αθήνα στέλνουν υλικό, ακόμα απαντάει. Επιπρόσθετα αλλά καθυστερημένα προσθέτω: Εκεί που είσαι ήμουνα, εδώ που είμαι θα 'ρθεις.
3) Έτερος ''λαϊκός αγωνιστής'' που ψηφίζει τα πάντα και συμφέρει, αλλά του φταίει ΜΟΝΟ ο ανεξάρτητος: ''Με τις προτάσεις σου σκοπεύεις να καταργήσεις το συνδικαλιστικό κίνημα. Ντρέπομαι για τις προτάσεις σου''. Όταν θα μιλήσουμε δημόσια αγαπητέ, πείσε εσύ τους συναδέλφους, ποιός διαλύει το συνδικαλιστικό κίνημα με ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ.  Όσο για τη ντροπή...''Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα".
4) Το καλύτερο όλων όμως είναι το επόμενο, από έντονα παρορμητικό συνάδελφο που κινείται μεταξύ Dr Jekyll και Mr Hyde, αφού τον κατηγόρησα για αντιδημοκρατικές διαδικασίες: ''Αν ήθελα αντιδημοκρατικές διαδικασίες θα έλεγα να ψηφιστούν όλες μαζί οι τροποποιήσεις που σας έστειλα και θα φεύγαμε''. Αμοραλισμός του απαντώ. 

Έγιναν πολλά και ωραία στο σημερινό Δ.Σ. Από τα επτά μέλη του Δ.Σ. παρευρεθήκαμε τα πέντε. Απουσίαζε μέλος της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ. Επαναλαμβάνω βρεθήκαμε σε μια σημαντική στιγμή, την τροποποίηση του καταστατικού, μόνο οι 5 από τους 7. Έθεσα εξαρχής θέμα εκπροσώπησης και μειωμένης πλειοψηφίας, αλλά η απάντηση ήταν 4 θετικές ψήφοι από τους λοιπούς συναδέλφους να συνεχίσουμε. 

Την Κυριακή 19 Μαϊου δημοσίευσα τις προτάσεις μου για την αλλαγή του καταστατικού. Μπορείτε να τις δείτε εδώ.  Συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς, αν μη τι άλλο, οφείλει να συγκρουστεί μαζί τους και κυρίως να μεταθέσει την απόφαση αλλαγής ή διατήρησης στη Γενική Συνέλευση. Τουλάχιστον στα κυρίαρχα θέματα. Αφού σας ενημερώσω πως καταψηφίστηκαν όλες μου οι προτάσεις, εκτός μιας ήσσονος σημασίας, θα μείνω ΑΠΟΨΕ μόνο στην πρότασή μου για σύσταση ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ. 

Τα επιχειρήματά τους....ρωτήστε τους να σας τα πούνε ΕΣΕΙΣ. Ρωτήστε τους εκπροσώπους σας στο Δ.Σ. να σας πουν γιατί καταψήφισαν την πρόταση. Ελέγξε τους. Τα δικά μου επιχειρήματα για την κατάθεση της πρότασης τα γνωρίζετε από τον Ιανουάριο, τα δικά τους; 

Η πρότασή μου έλαβε 3 αρνητικές ψήφους (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ και ΕΣΑΚ), μια λευκή ψήφο (ΔΑΚΕ) και μια θετική, τη δική μου φυσικά. Με ένταση προσπάθησα να τους μεταπείσω να μην αναλάβουν μια τέτοια ευθύνη με μειωμένη πλειοψηφία, υπενθυμίζω πως απουσίαζαν 2 μέλη του Δ.Σ. και η πρόταση διατήρησης των παραταξιακών ψηφοδελτίων έλαβε μόλις 3 ψήφους τελικά. Τους ζήτησα να ψηφίσουν λευκό και να παραπεμφθεί το θέμα στο ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΟΡΓΑΝΟ, τη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ. Δεν δέχτηκαν κανένα επιχείρημα. Αποφάσισαν τη συντήρησή τους, έστω και με αυτή την πλειοψηφία. Ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ που ψήφισε ΛΕΥΚΟ τόνιζε την ανάγκη παραπομπής του θέματος στο διευρυμένο και κυρίαρχο όργανο, τη Γ.Σ., αλλά εις μάτην. Στον κίνδυνο να πάνε σε μια Γ.Σ. που δεν θα ελέγχουν ή που θα τους ανατρέψει τη συνταγή, ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ, αποφάσισαν με ισχνή πλειοψηφία να λήξουν το θέμα εκεί. Ή δεν έληξε;

Αν νομίζουν πως έληξε, ας αλλάξουν πλευρό τώρα. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο όλα θα δημοσιοποιούνται και θα λογοδοτούμε ΑΠΑΝΤΕΣ στα μέλη του συλλόγου. Αν υπάρχει μια ελπίδα να υπάρξει συνδικαλισμός και αύριο η διαδικασία απαιτεί ''ΚΑΘΑΡΣΙΣ'', ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ. Θα ματώσουμε, αλλά δεν έχουμε πολλές επιλογές. Στο πλαίσιο της ΟΛΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ στείλτε όλους μας στα σπίτια μας, αλλά ελάτε ΜΑΖΙΚΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ.

Θερμή παράκληση ρωτήστε τους αύριο γιατί δεν επέλεξαν να παραπέμψουν το θέμα στη Γενική Συνέλευση, εκεί που αποφασίζουν οι 550 και όχι οι 3. Η συνέχεια αύριο με εντάσεις, αντεγκλήσεις και ενδοπαραταξιακές διαμάχες. Ναι, καλά διαβάσατε. Οι 3 παρατάξεις (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, ΕΣΑΚ) λειτουργούν πραγματικά ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΑ. Φανταστείτε πως ο συνάδελφος της ΕΣΑΚ ''κατεβάζοντας'' 3 προτάσεις στο καταστατικό και αντιλαμβανόμενος πως δεν θα ψηφιστούν από τις ''φίλιες'' δυνάμεις, επέλεξε όχι να καταψηφιστούν οι προτάσεις του, αλλά να τις ΑΠΟΣΥΡΕΙ...

Ουδατζής Νίκος
ΠΕ60 Νηπιαγωγός
2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ν.Μαρμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου