Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Π.Α.ΜΕ.....ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ;

Στην προχθεσινή εκδήλωση της ΔΟΕ συνάδελφος μας διένειμε φυλλάδιο του Π.Α.ΜΕ. Μπορείτε να δείτε το φυλλάδιο στο σχετικό link πατώντας εδώ. Το φυλλάδιο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και αποτελεί μια σοβαρή προσπάθεια επικοινωνίας των θέσεων του Π.Α.ΜΕ. έστω κι αν ετεροβαρώς κυρίως στην κριτική των λοιπών "μεγάλων παρατάξεων" και λιγότερο προτείνοντας θέσεις. Παρ' όλα αυτά αξίζει να το διαβάσει κανείς. Σε τοπικό επίπεδο, θα ανέμενα, από τον Οκτώβριο τουλάχιστον που δραστηριοποιούμαι στα κοινά του συλλόγου, να έχω διαβάσει και ένα κείμενο του Π.Α.ΜΕ. για τα τοπικά ζητήματα, για όσα συμβαίνουν στο δικό μας σύλλογο και ούτω καθεξής. Προφανώς, οι συνάδελφοι της τοπικής εκπροσώπησης προτιμούν τους "αγώνες" στον κοινωνικό στίβο και λιγότερο την ιδεολογικοπολιτική μας χειραφέτηση μέσω κειμένων και ηλεκτρονικών μέσων. 


Στην τέταρτη σελίδα του φυλλαδίου διάβασα με ενδιαφέρον τα εξής:
''Το πρόβλημα του συνδικαλιστικού κινήματος δεν είναι ότι σε αυτό δραστηριοποιούνται παρατάξεις. Το πρόβλημα είναι ότι στο συνδικαλιστικό κίνημα κυριαρχεί η γραμμή του συμβιβασμού. Δεν υπάρχουν πραγματικά "ανεξάρτητα" ψηφοδέλτια. Τα λεγόμενα "ανεξάρτητα", "ακομμάτιστα" ψηφοδέλτια δεν αποτελούν συμβολή στην ανάπτυξη των αγώνων, στην ανασύνταξη του κινήματος. Σε πολλά από αυτά και μέσα σε αυτά, αλλού κρύβεται η ΠΑΣΚ και η ΔΑΚΕ και αλλού οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ. Κρύβουν ποιοί είναι για να σε ξεγελάσουν, για να πάρουν την ψήφο σου. Την επόμενη μέρα και μέσα στα συνέδρια ψηφίζουν είτε τον έναν είτε τον άλλον. Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια και αυτό λέει η πείρα από τα συνέδρια όλων των Ομοσπονδιών μέχρι σήμερα". 

Αλήθεια συνάδελφοι, πώς προκύπτει πως δεν υπάρχουν "πραγματικά ανεξάρτητα ψηφοδέλτια"; Γιατί για άλλη μια φορά, κατά την προσφιλή σας τακτική, οτιδήποτε αυθόρμητο και ειλικρινές, εφόσον δεν ελέγχεται από ΕΣΑΣ πολιτικά, το απαξιώνετε; Πώς γίνεται να κρυβόμαστε κάποιοι περίεργοι πολιτικά τύποι πίσω από την "ανεξαρτησία" μας με τάσεις προς τις λοιπές παρατάξεις, όταν μόνο η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ που εκπροσωπώ έχει ασκήσει κριτική στις λοιπές ''φίλιες" δυνάμεις σας (ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ), στο επίπεδο του νομού. Πώς γίνεται να θέλω εγώ να ''ξεγελάσω" τους συναδέλφους και όχι ΕΣΕΙΣ όταν στις εκλογές των Αιρετών τον Νοέμβριο κάνατε σιωπηλή συμμαχία-συμφωνία με άλλη "αριστερή" παράταξη δίχως καμία ανακοίνωση ή λογοδοσία στα μέλη του συλλόγου; ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΙ ΝΑΙ, ΑΠΟΛΙΤΙΚ ΟΧΙ!

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ; ΤΕΛΙΚΑ ΜΗΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΣΕ "ΠΡΟΒΑΤΑ" ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΙΛΗ ΣΑΣ ΟΡΟΛΟΓΙΑ; ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΤΕ, ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΔΟΕ; ΣΙΩΠΗΛΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΕΝ ΣΚΟΠΕΥΩ ΝΑ ΒΑΔΙΣΩ ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ. Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΛΗΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ 30η ΜΑΪΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΓΕΙ.

Ουδατζής Νίκος
ΠΕ60 Νηπιαγωγός
2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ν.Μαρμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου