Κυριακή 26 Μαΐου 2013

ΗΣΥΧΙΑ! ΟΙ ''ΣΟΦΟΙ'' ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ - Δ.Σ. 23.5.2013

Με μικρή καθυστέρηση, καθώς η ανάρτηση αυτή έπρεπε να ανέβει προχθες, συνεχίζω για όσα έγιναν στο τελευταίο Δ.Σ. του Συλλόγου μας. Εν αρχή τα "χαριτωμένα", μιας και πέραν των ευτράπελων που συμβαίνουν σε οποιοδήποτε όργανο παρευρεθούν επτά άντρες (ΣΥΓΝΩΜΗ 5 ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Δ.Σ.) που ξιφουλκούν για θέσεις, απόψεις, πολιτικές, εντυπώσεις, εκλογικά αποτελέσματα και φυσικά συνδικαλιστικά, προκύπτει και η ποιότητα ατομικών ερμηνειών, θέσεων και επιχειρημάτων. ΜΑΚΑΡΙ να έγραφε τα πρακτικά ο Γραμματέας του Δ.Σ. και να διαβάζατε όσα λέγονται. ΜΑΚΑΡΙ να αφιερώνατε μια φορά λίγο χρόνο από την καθημερινότητά σας να δείτε δια ζώσης την πραγματικότητα της Διοίκησης του Συλλόγου μας. Μόνο έτσι θα βλέπατε πίσω από το παραβάν της σιωπής που έχει επικρατήσει. Μόνο έτσι θα μπορούσατε να ελέγξετε τους εκπροσώπους που αναδεικνύονται με την ψήφο σας να εκτίθενται δημόσια με ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ και ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ. Αλλά προφανώς είναι επιλογή σας να απέχετε...

Για την ιστορία σας ενημερώνω πως το Δ.Σ. έχει λάβει γνώση Πρακτικών Συνεδριάσεων και έχει επικυρώσει με υπογραφή μόνο τα πρακτικά έως την 20η Νοεμβρίου 2012. Τα υπόλοιπα ακόμα ''γράφονται''...

BEST OF ΜΕΡΟΣ 2ο
1) Όταν έθεσα ζήτημα μειωμένης συμμετοχής των μελών του Δ.Σ. (μετείχαν θα το ξαναπώ τα 5 από τα 7 μέλη του Δ.Σ.) και άρα ακύρωσης συζήτησης ΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ο εκπρόσωπος ΠΡΩΗΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ δήλωσε: ''Παρευρίσκονται όλες οι παρατάξεις και άρα δεν έχω πρόβλημα. Αν απουσίαζε εκπρόσωπος μιας παράταξης θα συζητούσα το θέμα''. Δηλαδή, ερμηνεύοντας τα λόγια του ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ (έτσι δηλώνει από την 31/8/2011) εκπροσώπου της ΠΑΣΚ, μόνο οι παρατάξεις δικαιούνται να αποφασίζουν για τις τροποποιήσεις του καταστατικού; Δεύτερη ερώτηση. Η ανάδειξη της σημερινής σύνθεσης του Δ.Σ. τον Οκτώβριο του 2012 δεν προέβλεπε, ούτε και έγινε, επί οιασδήποτε συζήτησης για καταστατική αλλαγή. Καμία παράταξη δεν είχε τοποθετηθεί επί του θέματος, πέραν της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ που εκπροσωπώ, καθώς είχα θέσει εξαρχής θέμα αλλαγής καταστατικού με ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ. Άρα, με ποιά εκλογική εντολή, ο Χ ή ο Ψ εκπρόσωποι παρατάξεων αποφασίζουν; 
Τρίτη ερώτηση, οι παρατάξεις έχουν κοινές αντιλήψεις σε όλα τα θέματα και άρα η παρουσία ενός εκ των δύο εκπροσώπων της ΠΑΣΚ σηματοδοτεί την εκπροσώπηση όλης της ΠΑΣΚ;
2) Στο ίδιο ζήτημα του ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ υπήρξε έντονη διαμάχη μεταξύ των 2 εκπροσώπων της ΔΑΚΕ (ο τρίτος απουσίαζε). Ο ένας υποστήριζε πως ‘’δεν μπορείς να καταργήσεις τις παρατάξεις και τον συνδικαλισμό", ενώ ο άλλος προσπαθούσε πραγματικά να παραπέμψει το θέμα στη Γενική Συνέλευση να αποφασίσει. Ο δεύτερος μάλιστα δήλωσε επακριβώς: ''Στο συγκεκριμένο θέμα μεταφέρω την αντίληψη αρκετών συναδέλφων, όπως εκφράζεται έντονα, για την ανάγκη συζήτησης ενός ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ. Για το λόγο αυτό εγώ προτείνω να παραπεμφθεί το θέμα προς συζήτηση και απόφαση στη Γενική Συνέλευση''.
Επειδή εύκολα μπορεί κανείς να με κατηγορήσει για απαξιωτική στάση έναντι των συνδικαλιστικών μου συναδέλφων, θα σημειώσω πως ο συγκεκριμένος εκλεγμένος συνάδελφος της ΔΑΚΕ έχει εναντιωθεί πολλάκις στις ''μπετόν αρμέ'' αποφάσεις της παράταξης με την οποία εκλέγεται. Τις προτάσεις αυτές, για αυτό μιλώ για ''μπετόν αρμέ'', εξάλλου στηρίζει σταθερά η ΕΣΑΚ και φυσικά περιστασιακά, στα σημαντικά ΠΑΝΤΑ, και η ΠΑΣΚ. Ο συνάδελφος έχει εναντιωθεί σε ζητήματα ΣΟΒΑΡΑ από την όποια ιδεολογικο-πολιτική τοποθέτηση της παράταξής του, κρίνοντας με το κριτήριο ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ. η παρουσία του στο Δ.Σ. τιμά τον ίδιο, τους συναδέλφους που τον εξέλεξαν και τον συνδικαλισμό στον μικρόκοσμό μας. 
Όμως, εκεί, πάνω στην εναντίωση του "αντιφρονούντα" της ΔΑΚΕ, επενέβη ο ‘’Αναπληρωτής Αρχηγός’’. Φωνασκίες, απειλές για ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ του ''αντιφρονούντα'' και προσπάθεια συνετισμού του.  Δεν τον μετέπεισε. Σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, ο "αντιφρονούντας'' επέλεξε να κοιτάξει την επόμενη τους συναδέλφους στα μάτια. Ψήφισε λευκό ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ. Αυτό και μόνο απαντά στον εκπρόσωπο της ΠΑΣΚ γιατί δεν έχει τόση σημασία να παρευρίσκονται όλες οι παρατάξεις με τουλάχιστον έναν εκπρόσωπό τους, αλλά το σύνολο των μελών που έχουν εκλεγεί! 

Ήδη σας έδωσα το κλίμα που επικράτησε στο σημαντικότερο ζήτημα, του ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ. Στα επιμέρους, που αφορούν την οικονομική και διοικητική διαύγεια του συλλόγου, η συζήτηση ήταν τραγική. Ψευδοεπιχειρήματα, υποκρισία, λογύδρια και υπεκφυγές. Άλλος έκανε λόγο για ''γραφειοκρατία'' που επιθυμώ να επιβάλλω, άλλος έκανε λόγο για το πνεύμα σύνταξης ενός καταστατικού υψηλού επιπέδου (σαν να πρόκειται για το Σύνταγμα της χώρας), άλλος έκανε λόγο για κατάργηση των συνδικαλιστών και άφιξη τεχνοκρατών (σχετική μου πρόταση για ορκωτούς λογιστές) και άλλος χαρακτήριζε ''επικίνδυνη'' και ''υπονομευτική'' την πρακτική των προτάσεών μου. Σύμπνοια απόψεων στην πρότασή μου για δημοσιοποίηση των πρακτικών συνεδριάσεων ήταν η ''ανάγκη προστασίας των προσωπικών δεδομένων''. Κρατήστε το, θα το χρειαστούμε την επόμενη Πέμπτη στη Γενική Συνέλευση, θα ακουστεί πολλάκις και εκατέρωθεν.
Τα υπόλοιπα την Πέμπτη 30 Μαΐου 2013, στη Γενική Συνέλευση. 

Προκειμένου να γίνει κατανοητό γιατί προχθές αποκάλεσα τη συνεδρίαση του Δ.Σ. ως προς την τροποποίηση του καταστατικού προσχηματική συζήτηση, διαβάστε και διαπιστώστε και το δικό σας ρόλο σ' αυτή τη διαδικασία. Πρόκειται για ρόλο χειροκροτητών και κατ' επιλογή συμμετεχόντων. 
Στις 18/5/2013 στο 10ο ενημερωτικό δελτίο του Δ.Σ. που συντάσσεται από τον Πρόεδρο και τον Γ.Γραμματέα και ελπίζω να λάβατε γνώση στα σχολεία σας, αναφέρεται:
''Η φετινή Γενική Συνέλευση είναι καταστατική μετά από αίτημα του Βορεόυ Συλλόγου για διάλυσή του και τροποποίηση του καταστατικού του συλλόγου μας σε ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ). Το νέο καταστατικό θα σας αποσταλεί για επεξεργασία τις επόμενες μέρες και θα μπορούν τα μέλη μας να στείλουν τις παρατηρήσεις τους σχετικά με τις τροποποιήσεις του νέου καταστατικού μέχρι τη Δευτέρα 27-05-2013 στο email του συλλόγου''. 
Και όμως, ενώ καλείστε συνάδελφοι να στείλετε παρατηρήσεις και προφανώς προτάσεις, ήδη στα σχολεία σας βρίσκεται προς γνώση σας το τροποποιημένο καταστατικό που θα κληθείτε να ψηφίσετε την Πέμπτη. Άρα για ποιές προτάσεις και παρατηρήσεις σας κάνει λόγο το έγγραφο του Δ.Σ.; 
ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ σε όλο της το μεγαλείο. Άρα, συνοψίζοντας, κάποιοι ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΣΑΣ. Σας καλώ να ανατρέψετε με ευρεία και εκτεταμένη συμμετοχή σας την κατάσταση στη Γ.Σ. της Πέμπτης. 

Ουδατζής Νίκος

ΠΕ60 Νηπιαγωγός
2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ν.Μαρμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου