Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΚΩΜΩΔΙΑ - ΠΑΡΩΔΙΑ - ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ ΤΡΙΤΗ 14 ΜΑΪΟΥ 2013

Το θέατρο του παραλόγου εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες και κυρίως τις τελευταίες ώρες στην ΟΛΜΕ, στη ΔΟΕ και φυσικά στην ΑΔΕΔΥ. Γνωστά τα περισσότερα απ' όσα έγιναν με την απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να κηρύξει απεργία στις πανελλαδικές εξετάσεις, την πολιτική επίταξη της κυβερνητικής συνομοσπονδίας και φυσικά την προκήρυξη απεργίας για αύριο 14 Μαϊου 2013 από την ΑΔΕΔΥ. 

Οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ μπροστά στο διακύβευμα της περιχαράκωσης δυνάμεων στο επικείμενο συνέδριο του οργάνου τους παγίδευσαν έναν ολόκληρο επαγγελματικό κλάδο. Οι "μεγάλες" παρατάξεις για άλλη μια φορά αποδείχθηκαν κατώτερες των περιστάσεων και κυρίως "μικρές" να εκπροσωπούν έναν μεγάλο κλάδο. Αλλά αυτό είναι θέμα των καθηγητών Β/βάθμιας εκπαίδευσης.


Η ΔΟΕ ακόμα βάφει αυγά προφανώς. Αντιλαμβανόμενο το Δ.Σ. της ΔΟΕ τις εξελίξεις στους κόλπους της ΟΛΜΕ κράτησε αποστάσεις από τους συναδέλφους της δευτεροβάθμιας. Εξάλλου έχουμε συνέδριο και εμείς οσονούπω, γιατί να μπλέξουμε σε ξένο αχυρώνα...προφανώς σκέφτηκαν. Σαν να μην υπάρχει το θέμα της απεργίας στις πανελλαδικές εξετάσεις από την ΟΛΜΕ. 

Η ΑΔΕΔΥ προσωρινά εκγλωβίστηκε από την ΟΛΜΕ που ζήτησε κάλυψη και κήρυξη απεργίας από το τριτοβάθμιο όργανο για την τιμή των όπλων, μιας και φαίνεται απίθανο να ψηφίσουν οι τοπικές ΕΛΜΕ την πρόταση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ. Αντί όμως να προκηρύξει απεργία για την Παρασκευή 17 Μαϊου, όπως ζήτησε η ΟΛΜΕ για να καλυφθεί από την πολιτική επιστράτευση της κυβερνητικής συνομοσπονδίας, η ΑΔΕΔΥ έκανε κανονικά ρελάνς, αφήνοντας ακάλυπτη την ΟΛΜΕ, για την ακρίβεια το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και προκήρυξε απεργία για αύριο Τρίτη 14 Μαϊου 2013.

Σήμερα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. μας, του μικρού και ταπεινού δηλαδή συλλόγου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής και Νότιας Χαλκιδικής, συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της απεργίας και αποφασίσθηκε να κάνουμε οτιδήποτε είναι εφικτό, στο λίγο χρονικό διάστημα μεταξύ προκήρυξης της απεργίας (Δευτέρα μεσημέρι) έως την ημέρα της απεργίας (Τρίτη 14/5/2013) επισκεπτόμενοι μεταξύ άλλων και ορισμένα μεγάλα σχολικά συγκροτήματα. Επιπρόσθετα, ήδη έχουν σταλεί ενημερωτικά μηνύματα στους δ/ντές σχολικών μονάδων για την αυριανή απεργία κλπ κλπ. 
Και ενώ λοιπόν εμείς ετοιμαστήκαμε, παρά τις όποιες αντιρρήσεις μας για την αποτελεσματικότητα μιας κακοσυντονισμένης απεργιακής κινητοποίησης, να συνδράμουμε την απόφαση του τριτοβάθμιου οργάνου μας, ήρθε απόψε ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ να περιπλέξει επιπρόσθετα την κατάσταση, δηλώνοντας πως οι καθηγητές δεν θα συμμετάσχουν στην αυριανή απεργία. Ναι, καλά αντιληφθήκατε. Μιλάμε για την απεργία  που προκηρύχθηκε από την ΑΔΕΔΥ προς συμπαράσταση της ΟΛΜΕ!!! Αξίζει να δείτε τις δηλώσεις σε βίντεο στις ιστοσελίδες: 

ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΑΠΑΝΤΕΣ. Τη στιγμή που θα έπρεπε να υπάρχει συνεννόηση και κοινή στρατηγική, καθένας για τους λόγους του, παίζει μικροπολιτικά/μικροσυνδικαλιστικά παιχνίδια που εντελώς τυχαία προσφέρουν λύσεις στην κυβέρνηση, αλλά και στις τοπικές ΕΛΜΕ που θα κληθούν να αποφασίσουν αύριο, κρατώντας τα δελτία επίταξης ανά χείρας. 

Ουδατζής Νίκος
ΠΕ60 Νηπιαγωγός
2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ν.Μαρμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου