Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΩΣ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι, επιτέλους, οικονομική ανάσα για όλους μας από το μνημόνιο συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Το κοινωνικό κράτος επιστρέφει στην πολιτική ατζέντα, καλύπτοντας με ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ μέτρα τις μειώσεις μισθών μας. Με χθεσινή (Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012) δήλωση του υπουργού στην τηλεόραση ΣΚΑΪ σύντομα θα μπορούν οι εκπαιδευτικοί να σιτίζονται σε στρατιωτικές ή φοιτητικές λέσχες. Εντός της ερχόμενης εβδομάδας, θα εκπονηθεί ανά νομό πρόγραμμα σίτισης, το οποίο θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική σελίδα www.epaites.ekpaideuftikoi.gr Παράλληλα, θα διατεθεί δωρεάν, εφαρμογή για smart phone, στην οποία οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να ενημερώνονται για το καθημερινό menu της στρατιωτικής ή φοιτητικής λέσχης της περιοχής τους, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα έγκαιρης κράτησης γεύματος! 
Σύμφωνα με πληροφορίες, μελετάται η ανάπτυξη ενός επιπλέον, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥ, μέτρου θέρμανσης των εκπαιδευτικών ανά την επικράτεια. Εφόσον, επιτευχθεί η συμφωνία των υπουργείων παιδείας και υγείας, θα μπορούν οι εκπαιδευτικοί να παραμένουν σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας, σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες, καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το ψύχος του χειμώνα. Ο στρατός θα διαθέτει σε αυτές τις περιπτώσεις sleeping bag σε κάθε εκπαιδευτικό, ενώ το νοσοκομείο θα διενεργεί και πρωινό συσσίτιο! Ο όρος ΒΒ (bed and breakfast) επιτέλους ως κοινωνική παροχή στον κλάδο μας.
Καλώ το πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο, το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Χαλκιδικής, να ευχαριστήσει δημόσια τα αρμόδια υπουργεία για τα αντισταθμιστικά οφέλη και τα ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ μέτρα που προωθούνται για το σύνολο των εκπαιδευτικών. Ενημερώνω τους συναδέλφους πως στο νομό μας, η δυνατότητα σίτισης θα παρέχεται στο Κ.Α.Α.Υ. (κέντρο αναπληρώσεως απωλειών υγείας) στη Ν.Φώκαια, χώρος με άρτιες εγκαταστάσεις και εξαιρετική θέα. Τέλος, προτείνω: α) την υποβολή αιτήματος στα αρμόδια υπουργεία, για την εξασφάλιση δυνατότητας διαβίωσης των εκπαιδευτικών στις εγκαταστάσεις του Κ.Α.Α.Υ. β) τη μετονομασία των Κ.Α.Α.Υ. σε Κ.Α.Α.Ψ.Υ.Ε. (κέντρο αναπληρώσεως απωλειών ψυχικής υγείας εκπαιδευτικών) και γ) την επέκταση της κοινωνικής παροχής και σε άλλους κλάδους του δημοσίου που πλήτονται επίσης.

Αγγελία στο ''Διδασκαλικόν Βήμα, Έτος Α΄, αριθμ.2, 1 Σεπτεμβρίου 1924, σελ.2.
''ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ δημοδιδάσκαλοι δημοσιδασκάλισσαι και νηπιαγωγοί πρός συμπλήρωσιν κενών θέσεων περιφερείας Δράμας. Ούτος εκτός των άλλων αποδοχών θα έχωσι και ιδίαν αμοιβήν εκ μέρους των κοινοτήτων, κατοικίαν δωρεάν και καύσιμον ύλην''.  

Συνάδελφοι, τώρα είναι η ώρα των ευθυνών. Αν περιμένετε να δείτε 90 χρόνια μετά την ίδια αγγελία θα είναι αργά. Άμεσα πρέπει να κατατεθεί αγωγή κατά παντός υπευθύνου για προσβολή προσωπικότητας. Επιτέλους, ας καταλάβουμε ΟΛΟΙ και πρωτίστως οι συνδικαλιστές των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων οργάνων μας πως με χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων δεν μπορεί να εξαντλείται η αγωνιστικότητα και η αποφασιστικότητά μας. Πάρτε επιτέλους θέση ΟΛΟΙ στο διακύβευμα της επαγγελματικής ΜΑΣ αξιοπρέπειας. 

Ουδατζής Νίκος
ΠΕ60 Νηπιαγωγός
2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ν.Μαρμαρά
facebook.com/noudatz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου