Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ Δ.Σ.

Αγαπητοί συνάδελφοι, 

την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 πρόκειται να συγκληθεί το πρώτο Δ.Σ. του Συλλόγου μας, όπως αυτό προέκυψε από τις εκλογές της 9 Οκτωβρίου 2012. Στο νέο Δ.Σ. εκπροσωπείται με 3 έδρες η παράταξη της Δ.Α.Κ.Ε. / Π.Ε., με 2 έδρες η Π.Α.Σ.Κ. ΔΗ.ΣΥ. Π.Ε., με 1 έδρα το Ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο που εκφράζω και με 1 έδρα η ΕΣΑΚ - ΔΕΕ Π.Ε. 
Οι θέσεις ευθύνης που αναλαμβάνουν οι παρατάξεις, με τους εκπροσώπους τους κατά σειρά σταυρών, είναι: Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γ.Γραμματέας, Ταμίας, Ειδικός Γραμματέας και 2 Μέλη. Όπως ανακοίνωσα και δεσμεύτηκα προεκλογικά, η δύναμη που μου εμπιστευθήκατε, είναι δύναμη όλων μας. Καμία προσωπική στρατηγική δεν θα εφαρμόσω, μαζί θα αποφασίζουμε μετά από εκτενή σας ενημέρωση και σύμφωνα με τις κατευθύνσεις σας θα ενεργώ στο Δ.Σ. 
Στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. θα κληθώ να τοποθετηθώ, δια ψήφου, για τις θέσεις ευθύνης των μελών του Δ.Σ. Πρόθεσή μου είναι και θα την υποστηρίξω στο Δ.Σ. να μην αναλάβω καμία θέση ευθύνης, διατηρώντας θέση Μέλους Δ.Σ. για λόγους που θα αναπτυχθούν εκτενώς παρακάτω. Η παρουσία μας στο Δ.Σ. δεν μπορεί να είναι παθητική και αδιάφορη, αφού στόχος μας είναι να μετακινήσουμε τα λιμνάζοντα νερά. Κατά συνέπεια, σας προτείνω να λάβουμε ανοικτά και δημόσια θέση υπέρ της ανάληψης Προεδρίας στο Δ.Σ. από εκπρόσωπο της Δ.Α.Κ.Ε.  Π.Ε. που πρώτευσε στις πρόσφατες εκλογές. Δυνητικά, μπορεί να διαμορφωθεί μια διαφορετική πλειοψηφία 4 εδρών από τους υπόλοιπους (ΠΑΣΚ, Ανεξάρτητη Υποψηφιότητά μας και ΕΣΑΚ), αλλά σε μια αντίστοιχη προοπτική θα βρισκόμουν σε σύγκρουση με προσωπικές αντιλήψεις και πολιτικές αρχές. Η Δ.Α.Κ.Ε. Π.Ε. συγκέντρωσε αδιαμφισβήτητα το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων, γεγονός που καταδεικνύει τη βούληση των συναδέλφων να ηγηθεί του νέου Δ.Σ. και πρέπει να σεβαστούμε την πλειοψηφία.
Ως προς τις λοιπές θέσεις ευθύνης του Δ.Σ. σας προτείνω να ψηφίσω λευκό, αρνούμενος να ακολουθήσω μια διαδικασία ποσόστωσης και διανομής θέσεων. Εφόσον, οι δύο ''μεγάλες'' παρατάξεις καταφέρνουν να συνεργάζονται αγαστά, γεγονός που εντείνει τη συζήτηση και την αναγκαιότητα ενός ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ στο άμεσο μέλλον, τότε θα προτείνω να καταλάβουν τις θέσεις ευθύνης κατά το δοκούν και να διατηρήσουμε θέση απλού Μέλους εμείς, με το Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιό μας και η ΕΣΑΚ - ΔΕΕ Π.Ε.
Η ανάληψη μια θέσης ευθύνης μεγαλύτερης από την εκλογική δύναμη που μου εμπιστεύθηκε το εκλογικό σώμα, θα με έβρισκε αντίθετο. Αποφάσισα να διεκδικήσω την εμπιστοσύνη σας αξιοποιώντας μια διεκδικητική δυναμική που έπρεπε να βρει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ. Η θέση μου είναι θέση ευθύνης και όχι παθητικής επικύρωσης. Καταφέραμε να διεκδικήσουμε και να κατακτήσουμε μια πολύτιμη έδρα, αναλαμβάνοντας ρόλο κινητοποίησης των συναδέλφων και ελέγχου όλων των ''εξουσιών''. 
Υπό αυτό το πνεύμα, σας προσκαλώ να ανταλλάξουμε ιδέες και απόψεις, να συναποφασίσουμε για τη στάση που θα πρέπει να τηρήσω στο πρώτο Δ.Σ. Μπορείτε να αναρτήσετε σχόλιο εδώ (δεν απαιτείται εγγραφή και κοινοποίηση στοιχείων) ή να στείλετε e-mail στις ηλεκτρονικές μου δ/νσης: pe60xalkidikis@gmail.com  και noudatz@yahoo.gr

Συνάδελφοι, ΜΑΖΙ μπορούμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα, με συμπόρευση και ειλικρίνεια στις σχέσεις μας. ΜΑΖΙ πρέπει να ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητές μας με ΡΕΑΛΙΣΜΟ και ΑΦΟΣΙΩΣΗ. Η αρχή έγινε προχθές. Στις εκλογές ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΥΣΠΕ θα δώσουμε το παρόν περισσότερο ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΙ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ. Η μοναχική μου παρουσία στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση της 9ης Οκτωβρίου θα μετατραπεί σε ένα ψηφοδέλτιο ΕΝΙΑΙΟ και ΔΥΝΑΤΟ. 

Ουδατζής Νίκος
ΠΕ60 Νηπιαγωγός
2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Νέου Μαρμαρά
pe60xalkidikis@gmail.com & noudatz@yahoo.gr
6947898645

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου