Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 9/10/2012

Η περιγραφή της Γ.Σ. πραγματοποιείται υπό την προσωπική πολιτική ερμηνεία  του γράφοντος και όσων περιέπεσαν στην αντίληψή του.


Η γενική συνέλευση που επρόκειτο να προηγηθεί της διαδικασίας ανάδειξης νέου Δ.Σ. ξεκίνησε στις 09:30 με τη διαπίστωση έλλειψης απαρτίας, γεγονός που οδήγησε σε ψηφοφορία επί των δύο προτάσεων που κατατέθηκαν: α) διακοπής της Γενικής Συνέλευσης και επαναπροκήρυξης νέας μετά από 2 τουλάχιστον ημέρες και β) η πραγματοποίηση άτυπης γενικής συνέλευσης με πυρήνα συζήτησης την ανταλλαγή απόψεων για τα σημαντικά ζητήματά μας, δίχως τη δυνατότητα λήψης αποφάσεων ή τέλεσης ψηφοφορίας σε οποιοδήποτε θέμα. Επικράτησε η δεύτερη άποψη παρά τις έντονες αντεγκλήσεις για τη σκοπιμότητα άσκησης δικαιώματος συνδικαλιστικής άδειας από συναδέλφους που απουσίαζαν με την πρόθεση να προσέλθουν μόνο στην ψηφοφορία. - Αξίζει να κρατήσουμε πως καμία απόφαση δεν λήφθηκε στη Γ.Σ. της Τρίτης 9 Οκτωβρίου 2012 για οποιοδήποτε θέμα, διοικητικό και οικονομικό, καθώς η Γ.Σ. δεν είχε την απαιτούμενη απαρτία του 50% συν ένα συνάδελφο επί των εγγεγραμμένων μελών.

Οι 2 αιρετοί ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής Βογιατζής Χρήστος και Αμπελίδης Αναστάσιος ενημέρωσαν εκτενώς τους συναδέλφους για το έργο τους, συχνά υπερβαίνοντας την ενημέρωση, ασκώντας προεκλογικό αγώνα. Κοινή αντίληψη των 2 αιρετών και των παρευρισκόμενων συναδέλφων η αγαστή συνεργασία τους στο πλαίσιο εκπροσώπησής μας και η ομαλή άσκηση συνδικαλιστικού έργου με τη Διοίκηση. Ένας επιπλέον λόγος προτείνουμε εμείς να προχωρήσουμε σε θεσμοθέτηση ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ στις επόμενες εκλογές.  


Οι παρατάξεις και η ανεξάρτητη υποψηφιότητά μου εκτενώς ανέλυσαν τις υφιστάμενες δυσμενείς συνθήκες διαβίωσης των πολιτών και φυσικά των συναδέλφων από τη λαίλαπα των οικονομικών μέτρων. Η συζήτηση αναλώθηκε περισσότερο σε μακροσκελείς αναλύσεις για τις συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας στην καθημερινότητά μας, συνάδελφοι παρατάξεων αγωνιωδών προσπάθησαν να απεμπολήσουν την πολιτικής τους συγγένεια με τους κομματικούς τους φορείς, αλλά για την ‘’ταμπακιέρα’’ δεν ακούστηκε τίποτα. Το συμπέρασμα αβίαστα προέκυπτε πως ένα αόρατο χέρι ασκεί πολιτική δίχως καμία ευθύνη των κυβερνώντων. Ελάχιστη συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε παιδαγωγικά και θεσμικά ζητήματα του κλάδου (αξιολόγηση εκπαιδευτικών, ταμείο αρωγής, πλαίσιο διεκδίκησης). Καμία συζήτηση για επιμόρφωση, συνέδρια, ημερίδες, συνθήκες εργασίας, θέματα εκπαιδευτικών ειδικότητας, νηπιαγωγών, γυμναστών κ.α. Εκτενώς συζητήθηκε η σχέση του συνδικαλιστικού μας φορέα με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, με θολή τη θέση των πολιτικών παρατάξεων ως προς το ανώτερο συνδικαλιστικό μας φορέα. Το συγκεκριμένο ζήτημα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο καθώς ουσιαστικά πρόκειται για απαξίωσή μας από τη Δ.Ο.Ε., με το δικό μας συνδικαλιστικό φορέα να επιζητά την ‘’προσοχή’’ και το ‘’σεβασμό’’ από ένα συνδικαλιστικό όργανο που δεν κατάφερε να στείλει αντιπρόσωπό του να μας ενημερώσει.


Δυστυχώς μια πεντάωρη περίπου συνεδρίαση λιγοστές σημαντικές στιγμές είχε. Τα σημαντικότερα όλων ειπώθηκαν από τους συναδέλφους, τους λειτουργούς της εκπαίδευσης. Αυτούς που πήραν το λόγο και περιέγραψαν τους φόβους και τις ανησυχίες τους. Αυτούς που δεν πήραν το λόγο, αλλά με την παρουσία τους έδειξαν την αγωνία τους για το μέλλον τους. Αυτούς που άσκησαν κριτική επί των πεπραγμένων του απερχόμενου Δ.Σ. του συλλόγου μας. Τέλος πρέπει να ξανασκεφτούμε όλους αυτούς που απείχαν από τη διαδικασία διαλόγου και συμμετείχαν μόνο στις εκλογές. Πρωταρχικός στόχος του νέου Δ.Σ. πρέπει να τεθεί η επανασυσπείρωση του κλάδου, η ενεργοποίηση όλων των μελών, η διαφάνεια στη λήψη αποφάσεων και η ΙΣΟΝΟΜΙΑ έναντι όλων. Αν το νέο Δ.Σ. αποδειχθεί ανίκανο να αντιστρέψει την αποστροφή των συναδέλφων στις συλλογικές διαδικασίες, να συγκινήσει τους 600 και πλέον συναδέλφους που έχουν πολλά να προσφέρουν, τότε θα έχει αποτύχει. Αυτό ίσως είναι το μεγαλύτερο διακύβευμα του νέου Δ.Σ. που συνέρχεται στην πρώτη του συνεδρίαση την προσεχή Δευτέρα, με θέμα τη συγκρότησή του σε σώμα.


Η ενημέρωση από αυτό το blog θα είναι καθημερινή και συνεχής. Θα είναι εκτενής και ειλικρινής. Εδώ θα σας μεταφέρουμε όλα όσα θα συμβαίνουν στις κλειστές πόρτες του Δ.Σ., των συνεδριάσεων του ΠΥΣΠΕ και όσων μαθαίνουμε. Αν κάποια γεγονότα της Γ.Σ. δεν αναφέρονται είναι για οικονομία χρόνου και γιατί κρίθηκαν ήσσονος σημασίας. 

Ουδατζής Νικόλαος
ΠΕ60 Νηπιαγωγός
2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Νέου Μαρμαρά



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου